Cum evaluăm imunitatea?


Imunitatea înseamnă apărare împotriva bolilor

Imunitatea este capacitatea organismului de a se apăra împotriva tuturor bolilor, de la banala răceală sau gripa de temut până la bolile grave cum este cancerul.

- cum evaluam imunitatea - Cum evaluăm imunitatea?

Scăderea imunităţii predispune organismul atât la boli acute, cum sunt infecțiile dar și la boli grave, care pot să nu aibă semne decât în stadii avansate.

Dacă suferiți de infecţii repetate, aveți infecţii şi rănile se vindecă greu, sunteți obosit fără motiv, adresaţi-vă medicului!

Imunitatea se poate măsura prin teste de laborator.

Solicitaţi medicului o imunogramă şi o hemoleucogramă.Acum la Centrul Medical Alexis, cu 20 % discount.

Cum tratăm scăderea imunității?

În imunitate scăzută se recomandă: imunostimulante (plante medicinale, vitamine şi minerale, alimente care ajută imunitatea), tratarea simptomelor bolii asociate şi tratarea/eliminarea cauzelor scăderii imunităţii. De aceea, automedicatia nu rezolva problemele de imunitate si nu ajuta sanatatea pe termen lung.

Dacă va gânditi că ati putea avea probleme cu imunitatea consultați un medic, nu luați medicamente fără recomandarea unui specialist. Sunt situații medicale în care imunostimularea nu este necesară sau poate fi contraindicată.

Plante medicinale, alge și ciuperci – ajutor pentru imunitate

Cura cu plante medicinale la începutul sezonului rece, dar și pe parcursul acestuia, este o metodă eficientă pentru a evita îmbolnăvirile în timpul iernii. Cel mai frecvent recomandate pentru stimularea imunităţii sunt echinacea, cătina, astragalus, ciupercile medicinale, algele și produsele apicole.

Este bine să consultați un specialist, pentru evaluarea sănătății generale, a riscului de îmbolnăviri și recomandarea remediilor adecvate pentru fiecare persoană.Dr. Mariana Olingheru

Medic specialist Medicină de Familie

Specialist în Fitoterapie și ApiterapieScrie-ne opinia ta

Adresa dvs. de e-mail nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *