🆓 Ne-am gandit ca raspunsul poate fi util mai multor companii

樂 🆓 Ne-am gandit ca raspunsul poate fi util mai multor companii - emoji u1f914 - 🆓 Ne-am gandit ca raspunsul poate fi util mai multor companii
Unul dintre clientii nostri care activeaza in domeniul alimentar ne intreaba
„Care este legislatia in domeniu care reglementeaza obligativitatea dezinfectiei echipamentelor individuale de protectie?” 

 

Dupa cum bine stiti, in cadrul unui contract de medicina muncii cu Centrul Medical Alexis beneficiati de consiliere pe probleme de medicina muncii si nu numai in mod gratuit.

💡Ne-am gandit ca raspunsul poate fi util mai multora :

HG nr. 1.048/2006 privind cerintele minime de securitate si sanatate pentru utilizarea de catre lucratori a echipamentelor individuale de protectie la locul de munca astfel:

🆓 Ne-am gandit ca raspunsul poate fi util mai multor companii - echipament de protectie detalii - 🆓 Ne-am gandit ca raspunsul poate fi util mai multor companii
Photo by Ani Kolleshi on Unsplash

    Echipamentul individual de protectie trebuie utilizat atunci cand riscurile nu pot fi evitate sau limitate suficient prin mijloacele tehnice de protectie colectiva ori prin masurile, metodele sau procedurile de organizare a muncii.
    Conditiile de utilizare a echipamentului individual de protectie, in special durata purtarii, sunt determinate in functie de gravitatea riscului, frecventa expunerii la risc, caracteristicile postului de lucru al fiecarui lucrator si de performanta echipamentului individual de protectie.
    Echipamentul individual de protectie se distribuie gratuit de angajator, care asigura buna sa functionare si o stare de igiena satisfacatoare prin intermediul intretinerii, repararii si inlocuirilor necesare (art.10, alin. 1).

Iar REGULAMENTUL (UE) 2016/425 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN sI AL CONSILIULUI din 9 martie 2016 privind echipamentele individuale de protectie si de abrogare a Directivei 89/686/CEE a Consiliului prevede:

    Producatorii se asigura ca echipamentele individuale de protectie sunt insotite de instructiunile si de informatiile prevazute in anexa II punctul 1.4, redactate intr-o limba usor de inteles de catre consumatori si alti utilizatori finali, determinata de statul membru in cauza.
    Instructiunile si informatiile in cauza, precum si orice text imprimat pe etichete trebuie sa fie clare, usor de inteles, inteligibile si lizibile (art.8, alin.7).

Pe langa denumirea si adresa producatorului, instructiunile care trebuie furnizate odata cu echipamentele individuale de protectie trebuie sa cuprinda toate informatiile relevante privind instructiunile de depozitare, utilizare, curatare, intretinere, revizie si dezinfectie. Produsele de curatare, de intretinere sau de dezinfectie recomandate de producatori nu trebuie sa aiba efecte negative asupra EIP sau asupra utilizatorilor daca sunt folosite conform instructiunilor relevante (Anexa II, pct.1.4, lit.a).

⚠Referiri la echipamentul de protectie sunt si in Legea nr. 319/2006 a securitatii si sanatatii in munca.

➡Pentru informatii complete, consiliere si cele mai potrivite servicii de medicina muncii suntem aici (si) pentru voi!


📌Informatii si programari:


021.310.04.58

📱

0752.190.154
0752.190.153
0752.190.151


📧

office@alexis-medical.ro

Scrie-ne opinia ta

Adresa dvs. de e-mail nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *