Angajat inapt temporar – ce-i de facut?

Cum trebuie sa procedeze angajatorul pentru a fi in legalitate daca la controlul medical periodic anual, unul dintre salariati a fost declarat “inapt temporar”, cu reevaluarea starii de sanatate la interval de o saptamana de la data primului control.
inapt temporar 22.09  - inapt temporar 22 - Angajat  inapt  temporar – ce-i de facut?
Ce se intampla cu salariatul pana la reevaluare, mai poate el fi primit la munca? Si daca nu, cum va figura acesta d.p.d.v. al prezentei in aceasta perioada?
Dar daca si la urmatoarea reevaluare primeste “inapt” (temporar sau definitiv), cum trebuie sa procedeze angajatorul in acest caz?
Ii poate inceta contractul in conformitate cu art. 61 lit. d) din Codul muncii pe baza celor consemnate in fisa de evaluare sau este necesara o decizie a organelor competente de expertiza medicala, care sa constate inaptitudinea salariatului?
Cine il trimite la comisia de expertiza?
Si totusi, pana la decizia comisiei de expertiza, care va fi situatia sa d.p.d.v. al prezentei la serviciu?

Acestea si multe alte intrebari vizeaza situatia salariatului declarat “inapt temporar” la controlul medical periodic.

Daca nu este si cazul dvs. vine o zi in care poate fi.

Iata, asadar, in cele ce urmeaza, vom incerca sa explicam care este situatia salariatului declarat “inapt temporar” la controlul medical periodic.

In temeiul dispozitiilor art. 9 alin. (1) din Hotararea Guvernului 355/2007 privind supravegherea sanatatii lucratorilor, cu modificarile si completarile ulterioare, aptitudinea in munca reprezinta capacitatea lucratorului din punct de vedere medical de a desfasura activitatea la locul de munca in profesia/functia pentru care se solicita examenul medical.

Concluziile examenului medical consemnate in fisa de aptitudini pot fi: apt, apt conditionat, inapt temporar, inapt.

In acest sens, art. 11 din Hotararea Guvernului 355/2007, cu modificarile si completarile ulterioare, prevede ca inaptitudinea temporara in munca, in sensul prezentei hotarari, reprezinta incapacitatea medicala a lucratorului de a desfasura activitatea la locul de munca in profesia/functia pentru care se solicita examenul medical privind aptitudinea in munca, pana la reevaluarea sanatatii de catre medicul de medicina muncii.

Consiliere de specialitate, servicii la cel mai bun pret, bonusuri gratuite, toate aceste vi le poate oferi Centrul Medical Alexis…citeste in continuare si :
https://www.alexis-medical.ro/poti-obtine-mai-mult-pentru-angajatii-firmei-2/

Scrie-ne opinia ta

Adresa dvs. de e-mail nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *