Luni-Vineri (8:00 - 16:00)

Sâmbătă-Duminică (Închis)

0752-030-439

0752-190-150

Str. Jean Louis Calderon, nr. 45

București, România

Ai nasul infundat? Lacrimezi? Nu te poti opri din tusit sau stranutat?  Cel mai probabil suferi de alergiile specifice primăverii.

Ai nasul infundat? Lacrimezi? Nu te poti opri din tusit sau stranutat? Cel mai probabil suferi de alergiile specifice primăverii.

alergii sezoniere

Alergiile sezoniere apar când pe fondul unui sistem imunitar sensibil, astfel că are reacții de aparare fata de anumiți  factori externi declansatori cum sunt iarba, polenul, mucegaiul.                                                                                                          

alergie sezoniera este asemanatoare cu o raceala

Cele mai comune simptome sunt:

꙰  strănutul, rinoreea (secretie nasala apoasa, abundenta), obstructia nazala (nas infundat), pruritul (senzatia de mancarime la nivelul nasului, fetei si al ochilor), inrosirea ochilor si a nasului (inflamarea mucoaselor)

꙰  In cazul unor alergeni foarte agresivi cum ar fi Ambrozia, la care tara noastra, detine recordul european de raspandire, apar inclusiv manifestari de astm: tuse, dificultate in respiratie, wheezing (suierat sau harait care se aude la respiratie)

 Există numeroase metode de prevenire a alergiilor sezoniere printre care:  

ꙮ Mentinerea unui nivel optim al umiditatii potrivit specialistilor, nivelul umiditatii din casa ar trebui sa fie intre 40 si 60%. Se pot controla aceste valori cu ajutorul unui higrometru si al unui dezumidificator sau umidificator, dupa caz. Umiditatea excesiva favorizeaza dezvoltarea mucegaiurilor iar sporii de mucegai sunt un puternic element alergenic. O umiditate prea scazuta poate duce la o iritare a sistemului respirator si aparitia unor simptome asemanatoare alergiilor-stranutul si mancarimi ale pielii si nasului;

ꙮ Utilizarea de medicamente care tratează alergia sau chiar remedii pe bază de plante, înainte ca simptomele sa devina insuportabile;

ꙮ  Utilizarea de decongestionante și antihistaminice, care se eliberează pe baza unei prescriptii medicale si picaturi pentru ochi iritati si uscati;

ꙮ  Purtarea ochelarilor de soare in scop de protective a ochilor impotriva polenului;

ꙮ  Inlaturarea cat de des este posibil a alergenului depus prin spalarea cu apa a fetei si spalaturi nazale cu apa de mare sau ser fiziologic;

ꙮ  Aspirarea și curătarea podelelor și covoarelor în mod regulat;

ꙮ  Folosirea de purificatoare de aer, cu sau fara sistem de ionizare a aerului;

Care sunt analizele care te pot ajuta sa afli daca suferi de alergii sezoniere?

◊  Hemoleucograma care indica cu ajutorul eozinofilelor daca organismul este implicat intr-o alergie. Eozinofilele joacă un rol semnificativ în inflamația legată de alergii, eczeme și astm.Corpul poate produce mai multe eozinofile ca răspuns la alergii.

◊  Imunoglobulina E (IgE) totala.  Determinarea valorilor serice ale imunoglobulinelor E total este indicata la persoanele cu simptome de tip alergic de cauza necunoscuta, sau cu afectiuni de tipul astmului bronsic, rinitei alergice pentru monitorizarea evolutiei bolii si eficacitatii tratamentului administrat.Retine ca nu poti elimina in totalitate alergenii din mediul in care traiesti, dar ca ai la indemana remedii eficiente ca cele pe care le-am expus mai sus, pentru a diminua cat mai mult numarul lor.

Leave a Reply