Apa minerala elimina pericolul de deshidratare in timpul caniculei

Este vreme caniculara, iar asta inseamna ca resimtim mai puternic nevoia de hidratare. Pana la urma, masa noastra corporala este reprezentata in proportie de 50%-60% din apa. In decursul a 24 de ore, organismul tau consuma peste 200 ml de apa numai pentru procesul de respiratie.

Prin transpiratie si diureza se pierd totusi cele mai insemnate cantitati de apa si electroliti din organism, iar toate acestea trebuie inlocuite rapid.

Altfel, exista riscul deshidratarii manifestate prin: senzatie de sete, buze si limba uscata, lipsa de energie, apatie, crampe musculare.

apa minerala elimina deshidratarea 24.07  - apa minerala elimina deshidratarea 24 - Apa minerala elimina pericolul de deshidratare in timpul caniculeiCand pierzi lichide, pierzi si saruri si minerale
Mineralele echilibreaza organismul

Exista voci care spun ca nivelul de minerale ridicat din anumite ape minerale reprezinta un pericol pentru organism pe timp de canicula. Cu toate acestea, in decursul studiilor facute, s-a constatat ca aportul de apa minerala naturala bogata in sodiu nu a modificat nivelul tensiunii arteriale al subiectilor. Acest lucru este explicat de actiunea ionilor de bicarbonat asupra efectelor negative ale sodiului. Mai mult, prezenta potasiului si magneziului in compozitia acestor ape, cu rol de protectie la nivel cardiovascular, ajuta la inhibarea efectelor sodiului.

Scrie-ne opinia ta

Adresa dvs. de e-mail nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *