Luni-Vineri (8:00 - 16:00)

Sâmbătă-Duminică (Închis)

0752-030-439

0752-190-150

Str. Jean Louis Calderon, nr. 45

București, România

Ce se ascunde in spatele oboselii?

Ce se ascunde in spatele oboselii?

„Permanent obosit”.O auzim si ca realitate trista dar si peiorativ.
Daca te regasesti, primul lucru pe care ar fi idicat sa il faci este sa descoperi cauza.Pentru a te asigura ca oboseala ta este doar urmarea unui stil de viata solicitant si nu de alte probleme de natura medicala, este important sa elimini variantele precum:

Anemia

Anemia afecteaza volumul de sange distribuit catre creier, functionarea inimii dar si a tesuturilor. Femeile sunt mai predispuse la a se simti obosite si slabite din cauza pierderii de sange din timpul menstruatiei, sau mai tarziu din cauza sarcinii si stadiilor de alaptare.

Anemia nu este o boala.E un semnal de alarma al unor probleme lasate nerezolvate care au nevoie de diagnoza si vindecare. Poate fi cauzata de lipsa fierului sau a vitamilelor ori poate fi vorba despre slaba functionare a rinichilor, despre artrita sau chiar boli grave.

Starea de oboseala este o permanenta in cazul persoanelor anemic, alaturi de alte semne precum durerea in piept, problele de respiratie, insomnia si durerile de cap.

Diabetul

Multe persoane cu diabet resimt o stare de oboseala, uneori destul de accentuata. Din cauza nivelului de zahar din sange foarte crescut, celulele nu primesc suficient oxigen astfel incat sa functioneze adecvat.

Pe de alta parte, si o glicemie scazuta poate cauza oboseala si alte simptome similare. Este necesar sa respecti tratamentul, orele de masa, sa adopti un stil de viata activ.Desi diabetic, vei tine oboseala la distanta.

ce se ascunde in spatele oboselii

Insomnia, apneea, sindromul picioarelor nelinistite

Starea de oboseala este ceva cu care ne obisnuim.Si cred ca noi toti ne-am confruntat cu aceasta stare o perioada mai lunga sau mai scurta de timp. Stim, dar nu aplicam, intotdeauna, ca somnul este esential in procesul de refacere a organismului.Aici, conteaza atat cantitatea cat si calitatea.Daca acesta nu este suficient de odihnitor, in ciuda faptului ca te culci devreme, nu vei reusi sa recuperezi si sa te refaci pe masura. 

Apneea, insomnia, sindromul picioarelor nelinistite, toate acestea iti pot afecta negative somnul si pot conduce catre o stare de oboseala tot mai mare. Apeleaza la ajutorul unui specialist si incearca sa elimini aceste probleme.

Afectiuni legate de tiroida

Starea de oboseala poate fi si un semnal dezechilibrului hormonal. Obosesti rapid? Se poate ca hormonii tiroidieni sa nu „mearga” chiar bine.Glanda tiroida este responsabila pentru controlarea activitatii metabolice. Atunci cand produce excesiv hormoni (hipertiroidism), aceasta accelereaza metabolismul.

In caz contrar (hipotidoidism), metabolismul este incetinit. Hipertiroidismul cauzeaza oboseala, crampe musculare, pierdere in greutate si transpiratie excesiva, un ciclu menstrual neregulat.


Ai grija de tine!

Leave a Reply