Luni-Vineri (8:00 - 16:00)

Sâmbătă-Duminică (Închis)

0752-030-439

0752-190-150

Str. Jean Louis Calderon, nr. 45

București, România

Ce simptome trebuie sa te ingrijoreze?

Ce simptome trebuie sa te ingrijoreze?

Cum ne dăm seama când o tuse este doar o tuse sau când trebuie să ne îngrijorăm din cauza unei dureri de cap? Iată o listă a simptomelor care pot indica o problemă serioasă de sănătate și care necesită consult medical.

Uneori, un simptom care apare într-o parte a corpului poate fi semn al unei probleme de sănătate în cealaltă parte. Mai mult decât atât, simptome ce pot părea minore sunt, de fapt, semne ale unor boli grave. Ascultați- vă organismul, notați toate simptomele și vorbiți cu medicul despre ele.

simptome care sa te ingrijoreze 19.04.2018

Semnele unui/unor….
infarct: durere, presiune, o senzație de apăsare în centrul pieptului, care durează mai mult de câteva minute, durere sau disconfort în alte zone ale părții superioare a corpului, dificultăți în respirație, transpirație rece, greață sau amețeală ușoară.
accident vascular- cerebral: pareză facială, slăbiciune în brațe, dificultate în vorbire, amețeală, amorțire sau slăbiciune subită, pierderea vederii, confuzie sau durere de cap puternică.
probleme ale sistemului reproductiv: sângerări între ciclurile menstruale, mâncărimi, arsuri sau iritații în zona genitală, durere sau disconfort în timpul actului sexual, durere menstruală puternică, durere pelvină/abdominală severă, scurgeri vaginale neobișnuite, senzația de plinătate în abdomenul inferior, urinare frecventă sau chiar urgentă.
probleme la nivelul sânilor: scurgeri mamelonare, sensibilitate sau durere neașteptată la nivelul sânilor, schimbări ale sânilor sau mamelonului, noduli sau zone mai tari în sau lângă sân ori în zona sub- brațului.
probleme cu plămânii: tuse cu sânge, scurtare a respirației sau dificultate în respirație, tuse cronică, crize repetate de bronșită sau pneumonie și respirație șuierătoare (weezing).
probleme stomacale sau digestive: sângerare rectală, scaun cu sânge sau scaun închise la culoare, modificări în flora intestinală, constipație, diaree, arsuri stomacale sau reflux acid, vomă cu sânge.
probleme cu vezica: urinări frecvente, dificile sau dureroase, lipsa de control asupra vezicii, sânge în urină, trezirea frecventă în timpul nopții din cauza nevoii de a urina (chiar udarea patului) și scurgeri de urină.
probleme dermatologice: modificări ale alunițelor, înroșire frecventă a feței și gâtului, icter, leziune tegumentară care nu se vindecă, apariția de alunițe noi, piele îngroșată și roșie cu scuame albicioase.
afecțiuni musculare sau ale articulațiilor: dureri musculare sau dureri ale articulațiilor persistente, amorțire sau mâncărime, sensibilitate, înțepenire, umflare, inflamație, roșeață în jurul articulațiilor, pierderea funcțiunilor mușchilor sau articulațiilor, scăderea razei de mișcare
probleme emoționale: anxietate, depresie, oboseală, tensiune, coșmaruri, dezinteres pentru activitățile de zi cu zi, gânduri de sinucidere, halucinații sau amăgiri.
dureri de cap (altele decât tensiunile ocazionale): migrene subite, amețeală severă, greață, vomă și imposibilitatea de a merge
afecțiuni de nutriție: sete extremă, deshidratare, foame excesivă, slăbit fără un motiv, vomă, înfometare, aspect fizic distorsionat, nevoia compulsivă de a face mișcare, abuz de laxative sau pilule de slăbit, depresie.

La aparitia oricarui astfel de simptom, mergeti la medic.

Leave a Reply