Despre somn, de ziua dedicata, doctorul Gabriel Gety Maxer puncteaza:
-Lipsa somnului se reflecta atat în scaderea calitatii vietii, cat si in dezvoltarea unor boli cronice (exista peste 50 de boli ale somnului) ;
-O alta problema este…ora de vara, sunt studii stiintifice care denunta efectele nocive care apar prin schimbarea fortata a ritmului diurn.
-Somnul are legatura cu diferite boli neuronale
-Acordati o atentie deosebita somnului deoarece, în timpul somnului organismul elibereaza hormoni importanti, astfel incat creierul si celulele sa se poata regenera si corpul sa poata elimina toxinele acumulate peste zi.
-Un ritm de viaţă natural perturbat predispune la diabet sau cancer.
-Un somn e mai scurt, o viata mai scurta.
-Nu tot ce zboara se mananca, nu toti cei spuraponderali au tulburari respiratorii si nu toti cei care sforaie au obligatoriu o problema rde respiratie; sforaitul apare preponderent la barbati si la femei dupa instalarea menopauzei.
-Durata somnului este ajustata in functie de varsta dar clar trebuie sa predomine somnul profund , cam 65 % din perioada (durata, calitate, fara interferente exterioare) si nu cel superficial, devierea de la cele 3 caracteristici ne duce in zona patologica .
-Copiii mici au nevoie de un număr mai mare de ore de somn. Nou-născutul – chiar 14 – 16 ore. Ei au un necesar de creştere foarte mare. Ulterior, după primul an, 11 – 14 ore de somn şi pe măsură ce cresc 9 – 12 ore la copiii şcolari. Adolescenţii au un necesar mare de somn chiar 9 – 10 ore într-o zi. Altfel pot apare probleme de învăţarel de memorie, afectare metabolica, cardiaca si hepatica.
Probleme legate de somn va ingrijoreaza?Cele precizate de dl dr Gabriel Maxer va pun pe ganduri?
Pentru programari sunati la 0752.190.153 sau 0752.190.154.
Si un sms este de ajuns si va sunam noi.
Daca vi se indica analize de laborator, nu uitati ca la 7 parametrii, unul, al 8 lea, este gratuit!