Obezitatea la copii

Pentru că tot mai mulţi copii se confruntă cu probleme de greutate, România a fost inclusă într-un studiu care îşi propune să lupte împotriva obezităţii celor mici.

Dacă fenomenul nu va fi combătut, studiile arată că în unele ţări din Uniunea Europeană, unul din 3 adulţi ar putea fi supraponderal până în 2025.

Studiul este făcut de specialişti de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara, împreună cu parteneri din Spania şi din Suedia.

- obezitate copii 08 - Obezitatea la copii
O sută de familii cu copii supraponderali, cu vârste între 2 şi 6 ani, vor participa timp de mai multe luni la şedinţe cu nutriționiști şi psihologi care îi vor învăţa pe părinţi ce trebuie schimbat în alimentaţia celor mici.

Factorii cadre duc la obezitate copiilor : nutriţia, lipsa exerciţiului  fizic, adică lipsa lui, dar  e vorba si de marimea portiei. Unii copii chiar mănâncă destul de sănătos şi totuşi sunt plinuţi pentru că mărimea porţiei este peste nevoia lor.”

Alimentaţia nesănătoasă estefoarte prezentă în viața copiilor. Mulţi părinţi preferă să îşi lase copiii să îşi aleagă singuri meniul, iar cei mici sunt tentaţi de chipsuri, dulciuri şi sucuri cu multe calorii, pe care le găsesc chiar la chioşcurile de lângă şcoli. Obezitatea se transmite şi genetic dar cazurile sunt rare, susţin specialiştii.

Părinții ar trebui să le puna copiilor în pachețel un fuct sau  un iaurt. Sau nu le pun nimic la pachet ți le dau bani iar copii cumpara ce gasesc la chioșcuri, produse nesănatoase.La adolescenţi, creşterea în greutate are urmări la nivel psihic şi mental. Copiii se interiorizează foarte mult, nu mai socializează, intervine o stimă de sine scăzută.

Potrivit statisticilor, 25 la sută dintre elevii de până în 10 ani sunt supraponderali. În cazul adolescenţilor, procentul este mai mic cu 5 la sută.

Daca doriți și mai multe sfaturi, rezervați-vă o programare la medicii centrului nostruȘ
Dr. Gianina Munteanu, Dr. Maria Olingheru, Dr. Mona Pristavu, medici specialisti medicina de familie dar și în “terapia blândeții” în raporturile cu pacienții.Vă așteptăm cu o reducere de 25 %, toată luna octombrie.
Puteti suna la 0752.190.153 in intervalul 8,00 -16,00 de luni pana vineri.

Scrie-ne opinia ta

Adresa dvs. de e-mail nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *