Luni-Vineri (8:00 - 16:00)

Sâmbătă-Duminică (Închis)

0752-030-439

0752-190-150

Str. Jean Louis Calderon, nr. 45

București, România

Poate esti alergic la cainele tau?

Poate esti alergic la cainele tau?

Unii oameni dezvoltǎ o reacție imună la o anumitǎ proteinǎ produsǎ de glandele sebacee ale pielii câinelui. Acest alergen se gǎsește ȋn firele de pǎr de cȃine dar și ȋn saliva și urina cȃinelui.  Alergenii de câine aderǎ la îmbrăcăminte, mobilier și pereți. Mai mult, aceștia pot  în aer timp de ore și să rămână destul de puternici timp de săptămâni. Alergologul este cel care poate proiecta un tratament corect care implicǎ medicamente, terapii alternative, sau imunoterapie pentru a atenua o mare parte din simptome.

alergie la caini 19.02.2015Simptomele alergiei la cȃini

Dacă vă confruntați cu simptome alergice, cum ar fi respirație șuierǎtoare, strănut  sau erupții cutanate se poate sǎ fiți alergic la cȃinele dumneavoastrǎ.  Atunci când există un nivel scăzut de alergeni sau o sensibilitate scăzută la ei, simptome de alergie pot apǎrea mai tȃrziu. La alte persoane simptomele pot fi mai severe și rapide, ȋn special atunci cȃnd  particulele din aer ajung ȋn plamani și se amestecă cu anticorpi. Persoanele sensibile pot afișa reacții alergice inclusiv la locul de muncă sau în alte locuri publice ȋn cazul ȋn care existǎ par de animale.

Mai mult, reacțiile pot apǎrea și dacǎ ȋn casǎ locuiește un cȃine, chiar daca acesta nu este prezent ȋn acel moment.

Cauzele alergiei la cȃini

Ereditatea joaca un rol-cheie, iar cum alergia la animalele de companie de multe ori se trasmite în familii, se poate afirma cǎ factorul genetic este unul dintre factorii principali care duc la apariția alergiei. Dacă unul dintre părinți suferă de alergie, șansa unui copil în curs de dezvoltare  de a avea afecțiunea crește în mod semnificativ. În cazul în care ambii părinți sunt alergici, riscul de alergie la copil poate crește pȃnǎ la 80 % .

Tratamentul alergiei la cȃini

Medicul este cel care va recomanda pacientului tratamentul potrivit, ȋn funcție de severitatea simptomelor. Acesta poate recomanda medicamente pacientului sau chiar desensibilizarea acestuia. Medicul poate recomanda imunoterapia tehnicǎ ce constǎ ȋn injectarea de alergen pȃna cȃnd se obține o desensibilizare.

Deși simptomele de alergie se poate diminua prin evitarea contactului cu un cȃine și prin curățenie, aceastea nu sunt neapǎrat suficiente pentru a duce la dispariția simptomelor. Mai mult, expunerea la animalele de companie din surse exterioare poate duce la persistența simptomelor. Deși nu există un tratament pentru vindecarea alergiei, urmǎtoarele sfaturi va pot ajuta:

• Spălați-vă mâinile imediat după ce ați avut contact cu cȃinele. Încercați să țineți mâinile departe de fațǎ, mai ales de ochi, până când vǎ puteți spăla.

• Utilizați un sampon de câine hipoalergenic sau pe bază de fulgi de ovăz o dată pe săptămână. De asemenea, puneți un membru al familiei sǎ ȋngrijeascǎ zilnic blana cȃinelui.

• Nu lǎsați cȃinele

ȋn dormitor sau pe pat. Achiziționați perne și saltele cu umplutură din poliester non-alergenic.

• Evitați covoare, perdele  sau mobilierul tapițat care atrag alergeni.

• Utilizați un purificator de aer ȋn cameră pentru cǎ acesta va elimina o parte din firele de pǎr existente ȋn aer.

• Păstrați nivelul de praf la minim. Ștergeți suprafețele cu o cârpă umedă și pǎstrați curațenia ȋn toatǎ casa.

• Spalarea animalor de companie de două ori pe săptămână poate reduce nivelul de alergeni cu 85 % .

• Nu fumați. Fumatul scade toleranța la alergeni și agravează problemele

 

 

 

Leave a Reply