Luni-Vineri (8:00 - 16:00)

Sâmbătă-Duminică (Închis)

0752-030-439

0752-190-150

Str. Jean Louis Calderon, nr. 45

București, România

Recomandări alimentare pentru a combate Sindromul Premenstrual (PMS)

Recomandări alimentare pentru a combate Sindromul Premenstrual (PMS)

Se cunoaşte că aproximativ 80% dintre femei suferă de tulburări de ordin fizic şi emoţional în perioada ciclului menstrual, cunoscute sub numele de Sindrom Premenstrual (PMS). 
Niciuna dintre aceste tulburări nu este considerată suficient de gravă pentru a fi diagnosticată ca atare şi nu există un tratament care să contracareze toate problemele generate de SPM, relatează El Mundo.
alimente pt sindromul premenstrual 14.05.2015
Cu toate acestea, există numeroşi factori care influenţează determinant aceste simptome, între care alimentaţia. Astfel, experta spaniolă face unele recomandări alimentare pentru a combate efectele cele mai neplăcute ale PSM.
Mai puţină sare. Excesul de sodiu favorizează retenţia de lichide care însoţeşte ciclul menstrual. Este necesar astfel să se evite orice surplus de sare din alimentele ambalate, un sfat recomandat şi pentru a nu acumula kilograme în plus.
Bananele, un aliat bun împotriva indispoziţiei. Triptofanul prezent în banane acţionează asupra sistemului nervos favorizând eliberarea de serotonină care produce o stare de bine. Acest fruct are şi un mare aport de vitamine şi minerale care ajută la combaterea crampelor şi la eliminarea lichidelor datorită conţinutului înalt de potasiu.
Mai multă apă şi mai puţine băuturi carbogazoase. Retenţia de lichide nu înseamnă că trebuie să se bea mai puţină apă, dimpotrivă. Apa ajută la reducerea senzaţiei de balonare, la eliminarea toxinelor şi la menţinerea unei pieli netede şi sănătoase.
Alimente verzi şi sărace în grăsimi saturate. O alimentaţie sănătoasă bazate pe legume şi carne macră este recomandabilă în aceste zile ale lunii, când corpul femeii tinde să acumuleze grăsimi. Proteinele, mai ales din legume, ajută la producerea senzaţiei de saţietate şi au un aport mai mic de calorii la regimul alimentar.
Mai mult fier. Un studiu publicat de revista American Journal of Epidemiology a ajuns la concluzia că femeile care consumă cantităţi mari de alimente bogate în fier reduc cu 30 la sută riscul de a suferi de acest sindrom. Pe de altă parte, în timpul ciclului menstrual se pierde o mare cantitate de minerale din organism, astfel încât în această perioadă trebuie consumate alimente bogate în fier, precum spanac, legume, migdale şi scoici.
 Sursa: AGERPRES

Leave a Reply

//
Echipa noastră de asistență pentru clienți este aici pentru a vă răspunde la întrebări.
👋 Bună, cum vă putem ajuta?