Sa nu lipseasca din alimentatia copiilor 🍍🍊🍈

Vom face in continuare o lista cu fructele care nu ar trebui sa lipseasca din regimul alimentar al copiilor:

- fructe copii 09 - Sa nu lipseasca din alimentatia copiilor 🍍🍊🍈

 

 

 

 

 

 

– ananas

Ananasul reprezinta un fruct tropical apreciat pentru beneficiile sale extraordinare pentru sanatate, fiind o sursa semnificativa de nutrienti, vitamine si minerale, inclusiv potasiu, cupru, mangan, calciu, magneziu, vitamina C, betacaroten, tiamina, vitamina B6, precum si fibre solubile si insolubile.

– portocale

Portocalele constituie o sursa bogata in vitaminele A, B, C, in calciu, magneziu, fier, fosfor, sodiu si alte minerale. Avantajul este ca pot fi consumate ca suc, fara sa isi piarda din proprietatile nutritive.

– avocado

Fructul de avocado prezinta nutrienti esentiali, precum fibre, potasiu (intr-o cantitate dubla fata de continutul de potasiu din banane), vitamina E, complex de vitamine B si acid folic.

– kiwi

Originar din China, kiwi reprezinta o sursa bogata de vitamine C, E, B2, B3, provitamina A, enzime, acizi organici, fibre, saruri minerale de cupru, potasiu, magneziu, calciu, fosfor, fier, seleniu, zinc, luteina, fiind astfel o adevarata sursa de sanatate.

– pepene galben

Dulce si plin de vitamine, pepenele galben reprezinta alegerea perfecta, oferind vitaminele A si C.

– struguri

Continutul bogat in glucide este foarte bine asimilat de organism, datorita prezentei vitaminei B, ceea ce duce la o buna functionare a sistemului muscular si nervos.

– mango

Mango contine vitamina B-6, vitamina K, potasiu, calciu si fier, precum si antioxidanti, cum ar fi zeaxantina si betacaroten.

– banane

Bananele reprezinta o sursa bogata in vitamina B6, potasiu si antioxidanti.

Asadar, fructele au continut redus de grasimi si calorii si furnizeaza substante nutritive esentiale pentru copii. In plus, consumul de fructe ii ajuta pe cei mici sa se fereasca de raceli si anumite afectiuni.

Scrie-ne opinia ta

Adresa dvs. de e-mail nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *