Luni-Vineri (8:00 - 16:00)

Sâmbătă-Duminică (Închis)

0752-030-439

0752-190-150

Str. Jean Louis Calderon, nr. 45

București, România

Toamna gri, toamna gri…si afectiunile cele mai des resimtite

Toamna gri, toamna gri…si afectiunile cele mai des resimtite

Pentru ca temepratura incepe sa scada de azi ne-am gandit la afectiunile cele mai des resimtite toamna.
Variatiile bruste de temperatura, umezeala si presiunea atmosferica ridicate, specifice toamnei influenteaza buna functionare a sistemului imunitar, drept urmare riscul aparitiei infectiilor respiratorii devine mai mare, iar unele afectiuni preexistente incep sa se manifeste cu mai multa virulenta. De asemenea, afectiunile alergice, reumatice sau gastrice se intensifica toamna, conditiile meteorologice specifice fiind principalul factor favorizant. Iata care sunt afectiunile care dau cele mai multe batai de cap in acest sezon.
Afectiuni de toamna 02.10
Astmul bronsic

Astmul bronsic se numara printre cele mai grave afectiuni cronice ale sistemului respirator. Simptomele caracteristice, determinate de inflamarea cailor respiratorii, includ dificultati in respiratie, tuse, senzatie de sufocare. La baza acestei patologii se afla o hiperactivitate bronsica, favorizata de diferiti factori iritanti, toxici, alergici, infectiosi etc. Primavara si toamna boala se manifesta cu mai multa intensitate, aparitia crizelor specifice fiind legata de temperaturile scazute, umezeala si, nu in ultimul rand, de inmultirea factorilor alergici (polen, praf, fungi etc.).
Este foarte important ca, in aceasta perioada a anului, astmaticii sa se fereasca de raceala si gripa, astfel de afectiuni suplimentare putand sta la originea unor crize foarte severe.

Ulcerul gastroduodenal

Ulcerul gastroduodenal survine atunci cand concentratia de acid clorhidric din stomac este ridicata si interactioneaza cu factorii de aparare ai mucoasei gastroduodenale. Igiena defectuoasa, consumul exagerat de carne prost prelucrata, alimentatia haotica, infectia cu Helicobacter Pylori sunt principalele cauze favorizante. In general, boala are caracter sezonier, se manifesta in special toamna si primavara, prin dureri epigastrice insotite uneori de greata si varsaturi. Durerile abdominale sunt de cele mai multe ori violente si se manifesta chiar si noaptea. Tratamentul este personalizat si include de obicei antiacide. De asemenea, in profilaxia bolii este foarte importanta schimbarea stilului de viata (renuntarea la alcool, fumat, mancaruri grase, condimentate etc.).

Bolile articulare

Artrita este una dintre formele cele mai comune de reumatism care se manifesta in sezonul rece, ca urmare a expunerii la temperaturi reci si umezeala. Simptomele cele mai frecvente includ durere, inflamare si rigiditate. Artroza este o alta forma de reumatism care afecteaza in special articulatiile coloanei vertebrale, ale soldurilor, genunchilor si degetelor. Devine mai virulenta in anotimpurile de trecere, in special in acest sezon. Baile calde, administrarea de analgezice si antiinflamatoare, evitarea factorilor agravanti reprezinta masuri utile in ameliorarea simptomelor acestor afectiuni.

Insuficienta cardiaca

Presiunea atmosferica redusa determina tahicardie si cresterea tensiunii arteriale, fiind principalul motiv pentru care problemele cardiace se agraveaza in acest anotimp. De asemenea, temperaturile scazute determina ingustarea vaselor de sange, ca o masura luata de organism pentru a-si mentine constanta temperatura, ceea ce duce la cresterea presiunii sanguine si la cresterea riscului de atac de cord. Simptomele cele mai frecvente ale insuficientei cardiace sunt respiratia greoaie si scurta, oboseala, bataile rapide ale inimii, greata sau dificultatile de concentrare.

Infectiile respiratorii
Conditiile climatice specifice toamnei influenteaza negativ buna functionare a sistemului imunitar, drept urmare organismul este mai vulnerabil la atacul virusurilor si bacteriilor. Bronsita infectioasa, sinuzita, rinita sunt afectiuni des intalnite in acest sezon, mai ales la copii, batrani si bolnavii cronici.

Pentru alte sfaturi medicale, pentru consultatii si investigatii, pentru inscrierea la medicul de familie sau pentru un contract de medicina muncii va asteptam cu profesionalism si cel mai bun raport intre servicii si tarife.Soliciati informatii la office@alexis-medical.ro sau la telefon 0744.488.735 / 0752.030.439 / 0752.190.151

Leave a Reply