Ce nu trebuie să facă gravidele în vacanță

Călătoria cu avionul este cea mai ușoară când sunteți în al doilea trimestru de sarcină. În primul trimestru, grețurile de dimineață pot face călătoria neplăcută, iar în al treilea trimestru există riscul creșterii presiunii sângelui și puteți naște prematur. Din cauza riscului ridicat de a face varice, gravidele ar trebui să facă mișcare în timpul zborului și să evite pe cât posibil zorurile lungi.

ce nu trebuie sa faca gravidele in vacanta 27.06.2016  - ce nu trebuie sa faca gravidele in vacanta 27 - Ce nu trebuie să facă gravidele în vacanță“Nu există nici o dovadă care să susțină legătura dintre zbor și riscul ridicat de a face avort sau de a naște prematur când călătoriți în străinătate, în afară de una indirectă (de exemplu, din cauza febrei mari provocate în urma unei infecții sau deshidratarea cauzată de diaree). Femeile care au avut sau au înclinația spre avort sunt sfătuite să nu zboare în mijlocul sarcinii. Și nu uitați că atunci când o femeie naște în avion, copilul va lua cetățenia avionului”.

 

Politicile companiilor aeriene

Toate companiile aeriene mari dau voie femeilor însărcinate să călătorească până la a 28-a săptămână de sarcină, dar este nevoie să dovedească termenul nașterii cu hârtie de la doctor. După aceasta, politicile companiilor aeriene variază. Pentru sarcinile simple și cu un singur copil multe companii pun limita la săptămâna 34. Unele permit totuși să călătoriți, în ciuda acestui fapt, din motive de compasiune sau urgențe medicale. Cele mai multe companii aeriene pretind certificat medical după ce a început a 28-a săptămână de sarcină, în care trebuie să se precizeze când se ajunge la termen, că sarcina nu este complicată și că puteți zbura. Sarcinile complicate sau cu gemeni sau mai mulți copii înfruntă mai multe restricții. Companiile aeriene se pot adresa doctorului direct pentru întrebări și confirmări de zbor.

 

Cu feribot-ul, trenul sau mașina

Operatorii de feriboturi au aceleași reguli stricte ca și companiile aeriene. În anumite situații, femeile însărcinate ar trebui să poarte centura de siguranță (sub burtă, nu peste ea).

 

Asigurări de sănătate

Dacă aveți o poliță de asigurare anuală verificați-o cu atenție, pentru că unii asiguratori nu o acoperă dacă veți călători în timpul sarcinii, în special în ultimele faze ale sarcinii. De asemenea, veți descoperi, când cereți asigurare de la anumite companii, că aveți nevoie de o declarație de la doctor în care să precizeze că sarcina nu prezintă riscuri. Verificați dacă politica asiguratorului acoperă cheltuielile în cazul unei nașteri premature sau îngrijirile și asistența medicală după naștere ca o consecință a sarcinii.

 

Unde puteți merge?

Gravidele nu ar trebui să călătorească cu avioane mici și ar trebui să evite zonele în care există un risc mare de îmbolnăvire, precum și destinațiile cu înălțimi mai mari de 2.500 de metri. Este posibil ca schimbările nivelului de oxigen de la altitudini mari să ducă la o naștere prematură.

Sursa: http://www.eccromania.ro/

Scrie-ne opinia ta

Adresa dvs. de e-mail nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *