Toți pacienții afectați de oricare dintre aceste afecțiuni și în special cei cu risc crescut ar trebui să fie monitorizați îndeaproape de medicii lor și, în eventualitatea infecției cu SARS-CoV-2, ar trebui să se prezinte la spital pentru a fi testați imediat.
Un studiu realizat de o echipă de cercetători români de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București și de la Institutul National pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu” a arătat că riscul cel mai crescut de deces în caz de infecție cu virusul SARS-CoV-2 îl au persoanele care suferă de hipertensiune (43,1%), diabet (33,2%) și boli coronariene (26%).
Specialiștii au analizat 814 decese asociate COVID-19 și au constatat că virusul SARS-CoV-2 a avut un impact major asupra categoriilor mai sus menționate, dar și asupra persoanelor cu boli renale (18,9%), boală pulmonară obstructivă cronică (BPOC – 12%), afecțiuni oncologice (10,9%), accident vascular cerebral (9,8%) și boli cronice ale ficatului (în special ciroză – 9,7%).
Sursa:https://www.medicalmanager.ro/8-boli-care-cresc-dramatic-riscul-de-deces-in-randul-pacientilor-infectati-cu-noul-coronavirus/