8 boli care cresc riscul de deces în rândul pacienților infectați cu noul coronavirus

- comorbiditati covid - 8 boli care cresc riscul de deces în rândul pacienților infectați cu noul coronavirus

Toți pacienții afectați de oricare dintre aceste afecțiuni și în special cei cu risc crescut ar trebui să fie monitorizați îndeaproape de medicii lor și, în eventualitatea infecției cu SARS-CoV-2, ar trebui să se prezinte la spital pentru a fi testați imediat.

Un studiu realizat de o echipă de cercetători români de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București și de la Institutul National pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu” a arătat că riscul cel mai crescut de deces în caz de infecție cu virusul SARS-CoV-2 îl au persoanele care suferă de hipertensiune (43,1%), diabet (33,2%) și boli coronariene (26%).

Specialiștii au analizat 814 decese asociate COVID-19 și au constatat că virusul SARS-CoV-2 a avut un impact major asupra categoriilor mai sus menționate, dar și asupra persoanelor cu boli renale (18,9%), boală pulmonară obstructivă cronică (BPOC – 12%), afecțiuni oncologice (10,9%), accident vascular cerebral (9,8%) și boli cronice ale ficatului (în special ciroză – 9,7%).

Sursa:https://www.medicalmanager.ro/8-boli-care-cresc-dramatic-riscul-de-deces-in-randul-pacientilor-infectati-cu-noul-coronavirus/

Scrie-ne opinia ta

Adresa dvs. de e-mail nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *