Anunt ANAF: toate taxele si impozitele se pot plati online

Ministerul Comunicatiilor si pentru Societatea Informationala (MCSI) a anuntat ca, de astazi, ANAF a fost inrolat in Ghiseul.ro, astfel incat taxele si impozitele pot fi platite online.

 anaf-plata-online-15-12-2016  - ANAF plata online 15 - Anunt ANAF: toate taxele si impozitele se pot plati online
Prin inrolarea ANAF in Ghiseul.ro, contribuabilii persoane fizice pot efectua online plata taxelor si impozitelor pe care le datoreaza  ANAF.

 

 

 

 

Pot fi platite: impozitul pe venituri din salarii sau din folosinta bunurilor; impozitul pe venituri din dividende; dobanzi; premii; valorificarea drepturilor de proprietate intelectuala sau din activitati agricole.

Totodata, pot fi platite online contributiile pentru asigurari sociale de stat datorate de asigurati dar si de angajatori, cat si amenzile judiciare.

La randul sau, Ministerul Finantelor Publice a anuntat ca persoanele fizice isi pot plati, din 14 decembrie 2016, obligatiile fiscale si prin intermediul ghiseul.ro.

ANAF a finalizat procedura de achizitie publica a serviciilor de acceptare a platilor online de impozite, taxe si contributii cu ajutorul cardului bancar, prin Sistemul National Electronic de Plati (www.ghiseul.ro) si a incheiat cu trei banci un acord cadru valabil 32 de luni.

Pentru maximizarea eficientei economice a achizitiei si pastrarea posibilitatii adaptarii comisioanelor la volumul platilor, BCR, Banca Transilvania si Garanti Bank au semnat cu ANAF Acordul cadru conform caruia, periodic, este aleasa oferta cu pretul cel mai mic si este semnat un contract subsecvent pentru maxim 12 luni.

Primul contract subsecvent va fi semnat cu Garanti Bank, care va percepe ANAF un comision de 0,24%, dar nu mai mult de 14,40 lei, din valoarea fiecarei plati efectuate electronic de contribuabil.

In prezent, exista si posibilitatea achitarii obligatiilor fiscale in numerar sau prin card bancar la casieriile unitatilor Trezoreriei Statului, prin virament (ordin de plata, internet banking etc) sau prin mandat postal.

Ultimele doua zile au fost dedicate asigurarii functionarii optime si compatibilizarii sistemelor informatice ale AADR si MFP – ANAF.

Scrie-ne opinia ta

Adresa dvs. de e-mail nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *