Atenție,doamne! 5 pași simpli pentru a reduce riscul de boli cardiace

Raportul din 2015 al Băncii Mondiale arată că România ocupă locul 1 în Europa ca mortalitate a populației din cauza bolilor cardio-vasculare, cu o medie de 108.9 decese la 100.000 de locuitori, față de media UE (43.8 la 100.000 de locuitori). De asemenea, bolile cardio-vasculare reprezintă cauza numărul 1 de deces în țara noastră, cu 57% din totalul deceselor înregistrate la nivel naţional.

- dreamstimefree 2994353 300x200 - Atenție,doamne! 5 pași simpli pentru a reduce riscul de boli cardiace

young lady expressing her emotions to the camera, over white

Experții americani descriu 5 modalități prin care femeile se pot proteja împotriva bolilor cardio- vasculare.

  • După 10 ani de la instalarea menopauzei, femeile ar trebui să ia în considerare testele de stres, mai ales dacă au un istoric familial de boli cardiace sau sunt obeze. Medicii recomandă testele de stres și celor care vor să înceapă un program viguros de exerciții fizice sau care simt o presiune în piept ori își pierd răsuflarea când urcă o pantă.
  • Femeile pot reduce nivelul de stres emoțional prin exerciții. Stresul emoțional este un factor de risc mai periculos la femei decât la bărbați.
  • Învățați să recunoașteți simptomele unui atac de cord (care diferă de simptomele resimțite de bărbați): greață, dureri de maxilar, dificultăți în respirație și oboseală accentuată.
  • Limitați consumul de alcool. În timp ce unele tipuri de alcool pot crește colesterolul bun, o cantitate prea mare poate duce la modificări ale ritmului cardac și risc crescut de accident vascular- cerebral.
  • În timpul zborului cu avionul, beți suficientă apă și mișcați-vă cât puteți de mult pentru a reduce riscul apariției cheagurilor de sânge.

Femeile au un risc de deces mult mai mare din cauza bolilor cardio- vasculare decât bărbații, dar schimbarea stilului de viață poate reduce acest risc, atenționează experții.

Scrie-ne opinia ta

Adresa dvs. de e-mail nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *