Aveti persoane care lucreaza la inaltime? Atentie la controalele ITM in perioada ianuarie – martie 2019

In primul trimestru al acestui an, inspectorii muncii vor verifica, in special, respectarea obligatiilor din domeniul securitatii si sanatatii in munca (SSM) si relatiile de munca dintre angajator si salariat.
Programul anual de actiuni al Inspectiei Muncii, pentru perioada ianuarie – martie 2019, pe care-l vor pune in aplicare inspectoratele teritoriale de munca (ITM-uri), vizeaza mai multe aspecte la care trebuie sa fie atenti angajatorii, pentru a evita amenzile si sanctiunile.

In domeniul SSM, autoritatile vor avea o campanie nationala pe obligatiile angajatorilor de a implementa masurile necesare pentru asigurarea securitatii si protectiei lucratorilor care isi desfasoara activitatea la inaltime.
- munca la inaltime 04 - Aveti persoane care lucreaza la inaltime? Atentie la controalele ITM in perioada ianuarie – martie 2019
De asemenea, o alta campanie va viza verificarea autorizarii SSM.

Printre actiunile pregatite pentru perioada ianuarie – martie 2019 se numara verificarea stadiului normalizarii locurilor de munca la angajatorii care au obtinut reinnoirea avizului de incadrare a locurilor de munca in conditii deosebite, precum si monitorizarea riscurilor existente la locurile de munca din microintreprinderi (cele care au intre unu si noua lucratori).

Totodata, alte campanii ce vor fi desfasurate in trimestrul I al anului 2019 vor viza: verificarea respectarii legislatiei in domeniul relatiilor de munca in transportul rutier, verificarea respectarii legislatiei specifice zilierilor, verificarea incadrarii in munca si a detasarii strainilor in Romania, precum si a romanilor plecati la munca in strainatate.

Vreti un tarif mai bun pentru pachetul de examene medicale pentru lucru la inatime? Daca va schimbati furnizorul, va garantam un cost cu pana la 35 % mai mic.
Trimiteti un sms la 0752.190.153 cu mesajul “lucru la inaltime” si va vom contacta pentru a beneficia de un tarif mult, mult mai bun decat cel pe care il aveti in prezent.

Scrie-ne opinia ta

Adresa dvs. de e-mail nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *