Calculii vezicali si chisturile renale

Calculii vezicali
Majoritatea calculilor vezicali sunt urmarea unei probleme uro­logice subiacente, cel mai frecvent o obstrucție extrinsecă a vezicii datorate măririi prostatei. Uneori, calculii vezicali sunt datorați utilizării pe termen lung a sondei urinare, producându-se o infecție asociată. Marea majoritate a calculilor vezicali apar la bărbați.
calculi vezicali si chisturi renale 22.05.2015  - calculi vezicali si chisturi renale 22 - Calculii vezicali si chisturile renale
Semne și simptome

•O infecție de tract urinar
•Întreruperea fluxului urinar
•Durere în penis
•Imposibilitatea de  a  urina exceptând anumite poziții
•Sânge în urină

Cât de gravi sunt calculii vezicali?
Calculii vezicali pot fi eliminați fără intervenție dacă sunt mici. Dacă nu se elimină, trebuie înde­părtați. Medicul dumneavoastră poate dori, de asemenea, să indentifice și să trateze cauza subiacentă a calculilor vezicali pentru a preveni recurența lor.

Chisturile renale
Chisturile renale sunt leziuni noncanceroase (benigne) ale rini­chiului. De obicei, sunt rotunde și conțin un lichid  apos. Spre deose­bire de cancer, un  chist se mărește lent și se oprește din creștere când atinge o anumită dimensiune. Chisturile în rinichi sunt frecvente. Unele cercetări au raportat o incidență mai mare a chisturilor la femei decât la bărbați. Faptul că sugarii și copiii au rareori chisturi sugerează că acestea nu sunt moștenite.

Semne și simptome
•Durere în flanc
•Sânge în urină

Cât de grave sunt chisturile renale?
Majoritatea chisturilor renale nu produc simptome. Doar atunci când un chist este foarte mare, el poate afecta funcția renală. În interiorul chistului poate apărea sângerare. Într-un chist se poate dezvolta o infecție sau rareori un cancer. Ruptura chisturilor este foarte rară.

Scrie-ne opinia ta

Adresa dvs. de e-mail nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *