Cât trebuie să doarmă copiii

Academia Americană pentru Medicina Somnului a emis, pentru prima oară, un set de recomandări privind orele de somn necesare copiilor de diferite vârste.

cat trebuie sa doarma copii 30.06.2016  - cat trebuie sa doarma copii 30 - Cât trebuie să doarmă copiii

 

 

 

 

 

 

 

Pentru a avea o stare optimă de dezvoltare, copiii ar trebui să doarmă diferențiat în funcție de vârstă:

  • Bebelușii cu vârsta între 4 și 12 luni: 12 până la 16 ore de somn (inclusiv somnul de după amiază)
  • Copiii cu vârsta între 1 și 2 ani: 11 până la 14 ore de somn (inclusiv somnul de după amiază)
  • Copiii cu vârsta între 3 și 5 ani: 10- 13 ore de somn (inclusiv somnul de după amiază)
  • Copiii cu vârsta între 6 și 12 ani: 9- 12 ore de somn
  • Tinerii cu vârsta între 13 și 18 ani: 8- 10 ore de somn

Deși perioada recomandată de somn nu diferă semnificativ față de ceea ce sugerează pediatrii, acest set de recomandări are rolul de a sublinia beneficiile somnului asupra sănătății și efectele nedorite dacă cei mici dorm prea mult sau, dimpotrivă, prea puțin. “Somnul este esențial pentru o viață sănătoasă și este important să promovăm obiceiuri sănătoase de somn încă din copilărie“, atrage atenția medicul pediatru Shalini Paruthi, membru al Academiei Americane pentru Medicina Somnului.

Cercetătorii au descoperit că respectarea numărului recomandat de ore de somn este asociată cu o stare de sănătate bună, inclusiv cu îmbunătățirea atenției, comportamentului, învățării, memoriei, calității vieții, sănătății mentale și fizice și reglarea stărilor emoționale. Cei care dorm mai puțin decât este recomandat dezvoltă probleme de atenție, comportament și de învățare. De asemenea, în astfelde cazuri crește riscul de accidentări, răniri, hipertensiune, obezitate, diabet, depresie, dar și apariția intențiilor de auto- rănire, gândurilor suicidale și tentativelor de sinucidere.

În același timp, la cei care dorm, constant, mai mult decât este recomandat, intervine un risc mai mare de  apariție a hipertensiunii, diabetului, obezității sau problemelor de sănătate mentală.

Surse:

http://www.jwatch.org/

https://www.sciencedaily.com/

Scrie-ne opinia ta

Adresa dvs. de e-mail nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *