Cea mai buna protectie impotriva osteoporozei este si ramane in continuare, preventia !

Dupa cum stii, oasele ajung la o rezistenta maxima in jurul varstei de 30 de ani, apoi masa osoasa descreste moderat. Totusi, unele trasaturi genetice duc la reducerea rezistentei oaselor, fapt ce sporeste riscul aparitiei osteoporozei si fracturilor osoase, in special ale bazinului, antebratelor si vertebrelor. Acest risc sporeste odata cu varsta.

Totusi, anumite trasaturi ale genelor responsabile de formarea oaselor pot face ca oasele sa devina neobisnuit de fragile odata cu trecerea timpului.

Un procent de aproximativ 80% din cazurile de osteoporoza apar la femei in perioada postmenopauza. Osteoporoza este o boala comuna la barbatii cu varste de peste 70 de ani

In cazul in care boala este diagnosticata tarziu, tratamentul se bazeaza pe prevenirea cazaturilor si sporirea densitatii osoase pe cat de mult posibil.

Cea mai buna protectie impotriva osteoporozei este si ramane in continuare, preventia. Cu cat este diagnosticata mai rapid, cu atat mai repede se pot lua masurile necesare pentru a stopa deteriorarea oaselor. Prevenirea pierderii mesei osoase reprezinta un proces mai usor decat recuperarea masei osoase pierdute.

Care sunt cele 7 efecte pe care le au genele in osteoporoza?

1.      Determina riscul general de boala raportat la populatia europeana

2.      Influenteaza eficacitatea terapiei de substitutie hormonala in preventie

3.      Influenteaza eficacitatea terapiei cu alendronat

4.      Influenteaza eficacitatea terapiei cu etidronat

5.      Influenteaza eficacitatea terapiei cu clodronat

6.      Influenteaza eficacitatea terapiei cu raloxifen

7.      Influenteaza capacitatea de absorbitie a calciului

De aceea, un test genetic este atat de valoros pentru pentru ingrijirea preventiva a sanatatii: sunteti informat asupra riscului asociat bolii si, de cele mai multe ori, se poate preveni dezvoltarea ei desfasurand un program de preventie structurat pe nevoile individuale.

Un test genetic modern iti poate furniza informatii despre gradul de risc precum si despre compatibilitatea si efectul medicamentelor relavante in acest caz.

cea mai buna protectie impotriva osteoporozei este si ramane in continuare, preventia ! - 15098 - Cea mai buna protectie impotriva osteoporozei este si ramane in continuare, preventia !
Osteoporosis in human bone illustration

MyBodyGuide, reprezinta un laborator de reputatie europeana, acreditat nu numai pentru interpretarea rezultatelor, dar si pentru modul lor de prezentare. MyBodyGuide, cel mai complex set de teste genetice pentru functionarea optima a organismului nostru!

Un test genetic modern te poate scuti de alegeri initial gresite si sa te indrume catre terapia cea mai eficienta pentru fiecare pacient in parte.

Esti la curent cu blogul Centrului Medical Alexis?
Esti un utilizator de servicii medicale Alexis?

Sunt calitati care iti dau dreptul la o reducere!

Tasteaza/intra pe adresa: https://www.mybodyguide.ro/?ref=Alexis

Doar daca vei intra de pe aceasta adresa

vei putea utiliza codul de reducere de 5%

Codul de reducere pe care trebuie sa il introduci in pagina este:

BUCMA19123101#

Scrie-ne opinia ta

Adresa dvs. de e-mail nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *