Concediu medical 2018: Patru noutăți pe care trebuie să le știi anul acesta

Atentie!
Nu se substituie prezenta la consultatia medicala si  prezentarea cardului de sanatate !

Românii care ar putea avea nevoie de concedii medicale în cursul anului 2018 ar trebui să știe că anul trecut au intervenit o serie de schimbări la legislația acestora. Poate una dintre cele mai importante noutăți este posibilitarea obținerii online a certificatului de concediu medical.

1. Certificatul de concediu medical poate fi obținut direct online. Însă acest lucru este posibil numai dacă medicul care emite certificatul are semnătură electronică validă. Totuși, urmează să apară reguli secundare pentru aplicarea facilității. Detalii, aici.

2. Îți poți face asigurări facultative pentru concedii medicale. Cei care nu sunt deja asigurați în sistemul medical autohton pot să încheie, mai nou, contracte de asigurare pentru concedii medicale. Și în acest caz, autoritățile trebuie să vină cu reguli secundare de punere în aplicare. Detalii, aici.

- concediu medical 2018 - Concediu medical 2018: Patru noutăți pe care trebuie să le știi anul acesta


3. Reguli noi la prelungirea concediului medical.
 O altă noutate din 2017 este apariția unui ordin prin care s-au stabilit noi reguli pentru prelungirea concediului de incapacitate temporară de muncă, despre care am scris mai multe aici.

4. Concediul medical pentru îngrijirea copilului grav bolnav are o durată mai mare. Părinții care trebuie să aibă grijă de un copil grav bolnav pot, mai nou, să stea în concediu medical până când cel mic împlinește 16 ani, limita veche fiind de șapte ani. Ministerul Sănătății urmează să stabilească o listă exactă a acestor afecțiuni grave. Detalii, aici.

Sursa : Avocatnet

Scrie-ne opinia ta

Adresa dvs. de e-mail nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *