Guvernul a adoptat proiectul care permite copiilor minori sa beneficieze de doua consultatii stomatologice gratuite

Guvernul a adoptat proiectul legislativ care permite copiilor minori sa beneficieze de doua consultatii stomatologice gratuite pe an, in loc de una cum beneficiau in prezent.

Documentul pentru modificarea contractului cadru pentru anii 2016-2017 a fost adoptat de Guvern. Asadar, din acest an, copiii cu varsta sub 18 ani pot beneficia de o consultatie de medicina dentara gratuita la fiecare 6 luni, fata de 12 luni cum este in prezent.
stomatologie copii 18.03.2016  - stomatologie copii 18 - Guvernul a adoptat proiectul care permite copiilor minori sa beneficieze de doua consultatii stomatologice gratuite
Prin modificarea contractului-cadru pentru 2016-2017 au fost adoptate si pachete de servicii medicale, dar au fost reglementate si conditiile acordarii asistentei medicale, a medicamentelor si dispozitivelor medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate.

“Actul normativ contine elemente de noutate, introduse in scopul cresterii accesului la serviciile medicale atat pentru persoanele care pot dovedi calitatea de asigurat, cat si pentru cei care nu pot dovedi aceasta calitate.

La nivelul asistentei medicale de medicina dentara, pentru copii cu varsta de pana la 18 ani se acorda o consultatie la 6 luni, fata de o consultatie la 12 luni, cum este in prezent. De asemenea, s-a introdus serviciul obturatia dintelui dupa tratamentul afectiunilor pulpare sau al gangrenei”, potrivit comunicatului transmis de Executiv.

Elevii romani beneficiaza de asemenea de o zi libera de la scoala, la alegere, in fiecare an pentru controlul medical.

Scrie-ne opinia ta

Adresa dvs. de e-mail nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *