Hepatita C poate fi vindecată dacă este diagnosticată și tratată la timp!

Hepatita C poate fi vindecată dacă este diagnosticată și tratată la timp. Însă, pentru a fi diagnosticată, fiecare persoană trebuie să aibă informațiile referitoare la boală, simptotme, tratamente etc.
Hepatita C, o boală de ficat silențioasă și cu potențial fatal, reprezintă o amenințare la nivel global. Poate fi diagnosticată cu ajutorul unui test de sânge simplu și ieftin.
Ca în orice boală cronică progresivă, cu cât este depistată mai devreme și poate începe tratamentul, cu atât pot fi prevenite mai eficient complicațiile amenințătoare de viață. Multe persoane se simt bine până la un anumit punct, iar o dată ajunși acolo se mai pot lua prea puține măsuri.
Mai mult de 290 de milioane de persoane (bărbați, femei și copii) sunt afectate de hepatite virale la nivel global. În SUA, anual, mai multe persoane mor din cauza hepatitei C decât din cauza HIV.
Cele mai multe cazuri noi de Hepatita C apar la tinerii care consumă droguri sau care își fac tatuaje și piercinguri.
Antrenamentul militar și lupta corp-la-corp reprezintă un risc de transmitere a hepatitei C din cauza expunerii la sângele contaminat.
Când vreți să vă faceți un tatuaj, mergeți la un salon profesionist- de obicei acestea au avize și folosesc instrumentar sterilizat.
Totuși, transmiterea virusului hepatitic C poate avea loc în saloane de tatuaj sau piercing în care nu se respectă aceste reguli de sterilizare a instrumentarului folosit.
În general, tinerii au o frică mai mare de HIV și alte boli cu transmitere sexuală decât de hepatită. Mulți nici nu știu cum se transmite hepatita C, de exemplu.


- hepatita C 2019 - Hepatita C poate fi vindecată dacă este diagnosticată și tratată la timp!

Scrie-ne opinia ta

Adresa dvs. de e-mail nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *