Hipertensiunea arteriala poate fi tinuta sub control?

HTA (hipertensiunea arteriala) nu dezvolta, uneori, simptome clare, dar daca este vorba de o persoana cu un stil de viata sedentar, supraponderala sau cu o mosteniere genetica pe masura atunci sansele sa suferi de HTA.
Si consumul preponderent de carne va poate duce in acelasi punct.
Incidenta acestei afectiuni creste odata cu varsta, cele mai afectate fiind persoanele de peste 65 de ani. Diagnosticul, si ulterior tratamentul, se stabilesc in timp, pe baza simptomelor si a monitorizarii valorilor tensiunii.

Pentru a tine sub control HTA este indicat sa tineti cont de :

Alimentatie: O dieta vegetariana va protejeaza serios de HTA, deoarece prin scaderea colesterolului. Produsele bogate in acizi grasi saturati si colesterol precum untul, laptele gras si carnea de porc sunt principala cauza a cresterii tensiunii. V-ar face bine un regim bazat pe fructe, legume, alimente din cereale integrale. Foarte important : elimitati zaharul, sarea si produsele lactate cu un continut mare de grasimi.

Consumul de cafeina: Reactionam diferit, si aici.Unii devenim hiperactivi mai repede decat altii, iar tensiunea lor arteriala creste mai repede.  De evitat : Cola, cafea, ceai negru etc.
Important : o hidratare corecta va ajuta mult.

Toti stim ca stress-ul nu ne ajuta cu nimic.Din contra.Stresul si anxietatea sunt doua dintre cauzele majore care genereaza HTA. Ca sa fim corecti si sinceri, stress-ul nu prea poate fi eliminat.Nu in zilele noastre.
Dar incercati sa faceti tot ce puteti ca sa il diminuati.Ceea ce va face placere, miscarea, exercitiile de respirat, toate va pot ajuta.

Alt obicei nociv-nociv-nociv, fumatul poate creste tensiunea arteriala, ba chiar poate fi o cauza principala in instalarea hipertensiunii.
Efectul nociv dureaza pret de o ora din momentul in care ati stins tigara, dar fumatul constant resueste sa va deregleze organismul iar hipertensiunea va va afecta toata viata.. Din pacate, si fumatul pasiv are aceleasi consecinte.

Gestionare stressului, schimbarea stilului de viata pot face mici minuni si in cazul HTA.


Pentru un consult medical asa cum va doriti va puteti programa la :

0752.190.153

0752.190.154

0752.030.439

office@alexis-medical.ro

Daca va abonati la newsletter-ul nostru http://eepurl.com/dn0hM9 primiti un discount de 10 % pentru toti membri familiei.

Scrie-ne opinia ta

Adresa dvs. de e-mail nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *