Majoritatea dintre noi știm că nivelul ridicat al colesterolului este rău pentru inima.
Dar înțelegem cu adevărat ce este colesterolul ? De ce este atât de strâns legat de problemele cardiace.
De colesterol avem nevoie! Asta dacă vrem să ajutăm la formarea creierului sănătos.
Ca în toate filmele de acțiune, există însă și personajul negativ.
Rău.Colesterolul rău.
Care construiește plăcile rele, normal, din arterele noastre.Și aici filmul se rupe.
Colesterolul este o substanță care se găsește în grăsimile din sânge. Când avem colesterol ridicat, putem acumula depozite de grăsime în vasele de sânge, ceea ce în cele din urmă îngreunează circulația sângelui prin artere.
V-am spus, colesterolul rău construiește plăcile.
După ce că sunt niște placi rele dacă se mai și rup, pot provoca un atac de cord sau un accident vascular cerebral.
Cinstit e sa știm că alimentele sunt cele care ne afectează nivelul de colesterol, deci stă în puterea noastră să le controlăm, mâncăm ca să trăim !
Grăsimile trans sunt în atragatoarele produse preambalate precum gogoși sau fursecuri.
Literă de lege: trebuie să eliminăm fast food-ul sau mâncarea prăjită și să transformăm slănina sau untul în flori de colț (adică să fie pe cale de dispariție).
Binele se luptă și învinge astfel că există și grasimea bună, omega-3, care dă cu subsemnatul în pește, nuci și avocado. Consumarea mai multor proteine din zer poate scădea și colesterolul.
Colesterolul crescut în sânge poate sta la baza multor afecțiuni.
Nu simplă creștere în sânge a colesterolului este periculoasă. Adevarata problemă apare atunci când colesterolul este oxidat, se depozitează pe peretele arterelor și accelerează ateroscleroza.
La mașinile la care ținem uneori mai mult ca la noi, reviziile sunt obligatorii.
De ce nu și revizia organismului ?
Pentru asta, începem cu începutul, cu diagnosticarea corectă, atât medicală cât și financiară, că nu sunt vremuri ușoare.
Deci, pasul 1, ESENȚIAL, pentru a începe lupta cu rău-COLESTEROL-rău și acoliții lui, e acesta :