Acestea ar fi:
Spanac
Spanacul reprezinta o sursa excelenta de vitamina C, vitamina K, vitamina A (sub forma de carotenoide), mangan, acid folic, cupru si calciu.
Morcovii sunt recomandati pentru continutul ridicat de betacaroten, pigment si carotenoid.
Betacarotenul poate fi transformat de organismele noastre in vitamina A, care contribuie la cresterea, dezvoltarea si refacerea tesuturilor.
Mai mult decat atat, potrivit unor studii, alimentele bogate in carotenoide protejeaza vederea si previne imbatranirea prematura.
Ceapa
Ceapa contine substante nutritive, precum calciu, fosfor si vitamina C. De asemenea, aceasta reprezinta un remediu naturist pentru raceala si gripa.
Dovlecei
Acestia au un continut ridicat de vitamine si minerale, precum si fibre.
Rosii
Rosiile sunt bogate in nutrienti si vitamine, inclusiv vitamina A, vitamina C si vitamina K, precum si vitamina B6, folat si tiamina. Mai mult, ele contin potasiu, magneziu, mangan, fosfor si cupru. Tomatele au fibre dietetice si proteine, dar si compusi organici, cum ar fi licopenul.
Broccoli
Broccoli reprezinta o leguma gustoasa si sanatoasa, care contine zeci de nutrienti. Broccoli contine fibre solubile si insolubile in cantitati mari, vitamina C in cantitati uriase si vitamina K, necesara pentru o buna circulatie sanguina.
Consumul de broccoli are numeroase beneficii pentru sanatate, dintre care: reduce colesterolul, scade inflamatia si reactiile alergice, sustine sanatatea inimii si ajuta la sanatatea oaselor.