Medicina personalizata, o solutie?

Medicina conventionala, asa cum o stim, poate fi depasita. O spun atat specialistii cat si pacientii. In ultimele decenii o multime de boli cronice debilitante au inregistrat o crestere dramatica. Boli precum diabetul zaharat, depresia, bolile cardiovasculare, tulburarile autoimune, care nu pot fi gestionate numai cu o medicatie simptomatica deoarece ele sunt rezultatul unor factori multipli si diversi.

In SUA 70% din costuri sunt din cauza problemelor stilului de viata. Daca cea mai mare parte a costurilor se duc pe boli ce pot fi prevenite, fiind cauzate de stilul de viata, modelul standard de medicina trebuie inlocuit urgent cu unul modern si performant, care sa se adreseze acestor noi provocari.

Ce este medicina personalizata a stilului de viata?

Reprezinta puterea recomandarilor individuale, personalizate, in ce priveste modul in care mancam, ne miscam, dormim, gandim si ne conectam. Intr-un limbaj al preciziei, reprezinta optimizarea interactiei dintre genele noastre si mediul incojurator astfel incat sa incetinim imbatranirea si sa prevenim sau chiar sa anulam starea de boala.

medicina personalizata, o solutie? - medicina personalizata o solutie - Medicina personalizata, o solutie?
medicina personalizata-o solutie?

Prin includerea medicinei personalizate a stilului de viata, a nutritiei, suplimentelor, a activitatii fizice corespunzatoare si a reducerii stresului, specialistii si pacientii lucreaza cot la cot pentru a imbunatati functionarea corpului in intregul sau, prevenind astfel bolile si construind starea de sanatate in mod sustinut.

Alimentele ca si medicamente

Nutrigenomica este stiinta care studiaza interactia dintre alimente si gene, mai ales in ce priveste preventia si tratamentul bolilor. Odata ce intelegem cum ADN-ul nostru interactioneaza cu ceea ce mancam si bem vom avea o alta relatie cu alimentatia. Vom sti ce alimente ne ajuta sa prevenim bolile la care suntem predispusi.

Confuzia din alimentatie

Mesajele din media sunt adeseori confuze. Azi sunt bune grasimile saturate, maine nu mai sunt. Azi sunt bune ouale, maine nu mai sunt. Ieri a fost buna margarina, azi e bun untul. Si tot asa.

Ce pentru o persoana reprezinta un superaliment, pentru alta este otrava. Un simplu exemplu: cafeaua. Exista cca. jumatate din populatie care detine o gena ce metabilozeaza rapid cafeaua. Ei sunt cei norocosi, castigatori la “loteria genetica”: se bucura de  toate beneficiile cafelei – traiesc mai mult, au risc scazut de boli cardiovasculare, ba chiar au o anumita protectie contra diabetului si Alzheimer-ului.

Cealalta jumatate a populatiei are gena lenta. De la o simpla cefea cu lapte devin repede nervosi, tensionati, le creste tensiunea si intra repede in modul “lupta sau fugi”. Cafeina este prea stimulanta pentru ei si nu o pot descompune eficient. Aceasta jumatate prezinta “se bucura” de toate riscurile, dar nu si de beneficiile cafelei.

Asa incat, intrebarea “Care este cea mai buna alimentatie?” trebuie schimbata in “Care este cea mai buna alimentatie pentru mine?”
La fel se pune problema si pentru intrebarea “Care e cel mai bun medicament?”, ce devine mai degraba “Care e cel mai bun medicament pentru mine?”


Suntem in masura sa va oferim aceasta moderna metoda de testare prin parteneriatul cu MyBodyGuide, care are in portofoliu cea mai extinsa paleta de teste genetice pentru a performa optim cu propria mostenire genetica.


Aceasta este infaptuita prin prin parteneriatul unic cu un laborator de reputatie europeana, pionier in genetica moderna si acreditat nu numai pentru interpretarea rezultatelor, dar si pentru modul lor de prezentare.

Acest  complex set de teste genetice pentru functionarea optima a organismului nostru este, de acum si la dispozitia dumneavoastra.

Pentru ca sunteti  client al Centrului Medical Alexis beneficiati de o reducere de 5 %.

Intrati pe site folosind doar acest link:  https://www.mybodyguide.ro/?ref=Alexis


Comandati testul si introduceti acest cod:  BUCMA19123101# in pagina de plata.

Doar asa puteti beneficia de reducere.Medicina personalizata este  o solutie!

Nu uitati ca orice tratament incepe cu o diagnosticare corecta

Scrie-ne opinia ta

Adresa dvs. de e-mail nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *