Medicul de medicina muncii nu comunica diagnostice, ci doar concluzii

Pornind de la o intrebare pusa pe forum, azi vorbim despre confidentialitatea pe care serviciul de medicina muncii trebuie sa o respecte referitor la istoricul dumneavoastra medical.
Fiecare poate avea, in istoricul medical, diagnostice sau probleme de sanatate pe care nu considera ca trebuie sa le comunice angajatorului.
Da, aveti acest drept!
medicul de mm comunica concluzii nu diagnostice 06.06.2014  - medicul de mm comunica concluzii nu diagnostice 06 - Medicul de medicina muncii nu comunica diagnostice, ci doar concluzii
In schimb, medicului trebuie sa ii detaliati acest istoric ce va fi consemnat in dosarul medical propriu.Tot istoricul medical este un subiect care va priveste doar pe dumneavoastra si pe structura de medicina muncii.
Medicul de medicina muncii nu are voie sa divulge bolile pe care dumneavoastra le aveti.
El trebuie doar sa va solicite anumite investigatii medicale necesare ocuparii postului de munca respectiv si sa completeze „fisa de aptitudine” si sa dea un aviz medical pentru una din cele patru posibilitati: apt, apt conditionat, inapt temporar, inapt (pentru postul de munca respectiv).
La medicul de medicina muncii, in vederea efectuarii examinarii medicale pentru angajare, va prezentati cu un formular semnat de catre angajator, in care sunt bifate riscurile la care va expuneti, la viitorul loc de munca/ post de lucru.
In functie de dosarul dumneavoastra medical (inclusiv in functie de afectiunile pe care le divulgati doar medicului ) si de rezultatele examinarii medicale (dupa caz, analize de laborator, control profilactic, etc.), medicul de medicina muncii va semna si completa fisa de aptitudine in care va nominaliza una din posibilitatile mentionate mai sus.
Medicul de medicina muncii este singurul in masura sa aprecieze daca afectiunea respectiva de care suferiti, este compatibila cu locul de munca/ postul de lucru respectiv.
Medicul de medicina muncii nu comunica diagnostice, ci doar concluzii (detaliate in unul din raspunsurile de mai sus).

Scrie-ne opinia ta

Adresa dvs. de e-mail nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *