Munca la birou ne lasă fără vitamina D

Zilele petrecute la birou, în interior, înseamnă că nu aveți parte de suficientă vitamina D- cunoscută drept vitamina soarelui. Cercetătorii din Canada au descoperit că nivelul deficienței de vitamina D diferă în funcție de ocupație, iar oamenii închiși în birou suferă mai mult decât ceilalți.

Deficiența/ insuficiența vitaminei D este o problemă a întregii populații. Acum se poate afirma că ocupația este un aspect important în determinarea nivelului de vitamina D din organism.

- munca la birou vitamian D 26 - Munca la birou ne lasă fără vitamina DVitamina D se găsește în mod natural în anumite alimente și este adesea adăugat laptelui sau altor produse. Expunerea la razele soarelui produce vitamina D, de unde și denumirea de ”vitamina soarelui”.

Cercetătorii au depistat deficiență de vitamina D la 80% dintre cei care muncesc în schimburi- persoane care lucrează, de obicei, în afara intervalului clasic 09.00- 17.00. Mai mult de trei sferturi dintre angajații care lucrează în interior și 72% dintre studenții la Medicină au fost depistați cu deficiență de vitamina D. Chiar și printre angajații din sănătate deficiența de vitamina D variază în funcție de ocupație: rezidenții, care se știe că muncesc ore multe, sunt mai privați de vitamina D decât medicii, asistentele medicale și alți profesioniști din sănătate.

De altfel, foarte puțini dintre angajații care lucrează în interior au un nivel adecvat de vitamina D. Cercetătorii au spus că 91% dintre angajați sunt deficitari prin definiție, dar au niveluri de vitamina D mai scăzute decât cele recomandate.

Cei care lucrează în exterior au un profil mult mai bun. Dar chiar și în acest caz, 48% au deficiență de vitamina D. Iar 75% au insuficiență de vitamina D, adică niveluri mai scăzute decât cele recomandate.

Această vitamină esențială ajută organismul să absoarbă calciul, ceea ce este important pentru creșterea osoasă și prevenirea osteoporozei. De asemenea, joacă un rol important în îmbunătățirea sistemului imun și reducerea inflamației.

În plus, lipsa vitaminei D a fost asociată cu bolile cardiovasculare, anumite cancere, probleme de sănătate mintală, obezitate și boli imune, atrag atenția specialiștii.

Având în vedere răspândirea folosirii cremelor de protecție solară și limitarea timpului petrecut în exterior, oamenii nu primesc suficientă vitamina D din expunerea la soare, atrag atenția nutriționiștii. Din această cauză, multe persoane au nevoie de suplimente de vitamina D. Recomandarea specialiștilor este de 600 de UI pe zi pentru persoanele cu vârsta între 1 și 70 de ani și 800 UI pe zi pentru ceilalți. 1 mg de vitamina D înseamnă 40 de UI. Unii experți recomandă o doză mai puternică pentru cei cu un risc crescut de deficiență de vitamina D. Lumina solară este modalitatea naturală de a obține vitamina D, dar specialiștii atenționează asupra expunerii repetate la soare, care crește riscul de cancer de piele.

Scrie-ne opinia ta

Adresa dvs. de e-mail nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *