Noi-nu-stam-acasa-pentru-ca-nu-putem-dar-voi-da

Dragii noștri,

Coronavirusul nu face discriminări când infectează populația. Din păcate, cele mai expuse la infecție sunt persoanele care se luptă deja cu alte boli și persoanele vârstnice.

Medici, autorități, organizații internaționale, cu toții ne spun în cor același mesaj. Că cel mai bun lucru pe care îl putem face în lupta împotriva Coronavirus este să rămânem cu toții în case și să ieșim doar pentru strictul necesar. Dar nu pentru toți este la fel de simplu.


Noi, CENTRUL MEDICAL ALEXIS,


rămânem la datorie

-pentru pacienții de la medicina de familie și pentru cei de la medicina muncii.

-pentru cei care ați înțeles că roțile trebuie să se învârtă ca sa nu ne prabușim total

-pentru toți cei care mai puteți funcționa și care înțelegeți că poate urma ceva mai rău și decât această molimă

-pentru toți cei care nu asimilați carantina si necazul cu o vacanță plătită

nu o putem face pe gratis pentru că și noi trebuie să continuăm să existam.

Dar o putem face încât să ne fie bine.

Lucrăm împreună = REDUCEȚI GARANTAT costurile + primiți vouchere PENTRU VIITOR=. vă asigurați un cost mai MIC pentru serviciile de medicina muncii după ce trece molima! Nu gândiți numai pentru 1 lună! Asigurați-vă pentru viitor!

DAR ACUM, pentru restul:

Poate chiar tu ești în situația în care suferi de o boală cronică, ești o persoană vârstnică sau te afli în izolare la domiciliu și nu ai la cine să apelezi pentru ajutor.

O măsură pentru a proteja persoanele vârstnice de peste 65 de ani, care sunt singure, a intrat deja în vigoare. Pentru a limita pe cât posibil deplasarea lor în afara casei, acestea urmează să fie identificate și sprijinite de autoritățile din orașul de reședință.


O mână de ajutor în plus nu strică niciodată.  Aceste inițiative oferă mai multe tipuri de servicii, de la linii telefonice de ajutor și sfaturi, până la cumpărături livrate la ușa casei tale. 

Dacă ai peste 65 de ani, suferi de boli cronice sau ești într-o categorie de risc privind coronavirusul alege să fii protejat, alege să stai în casă.
Mai jos vei găsi informații utile și actualizate privind felul în care comunitatea din București s-a mobilizat pentru a te ajuta să fii în siguranță. Apelează la aceste servicii cu încredere!

Cumpărături la ușa 
Poți apela la 0727.03.03.03 pentru a afla care sunt pachetele pe care le oferă (perisabil/neperisabil) și să faci comanda. Ei vor livra în condiții de siguranță produsele chiar la ușa ta.

Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București pune la dispoziție serviciul TELVERDE 0800.821.218, gratuit, de luni până duminică, în intervalul orar 09.00 – 17.00, adresat persoanelor cu dizabilități și familiilor monoparentale, care nu au pe nimeni să le sprijine în această perioadă. Cei care sună la acest număr pot fi sprijiniți, în limita stocurilor disponibile pe piață, cu achiziția minimului necesar, alimente de bază sau medicamente. Persoanele cu deficiențe de auz pot da mesaj la numărul de telefon 0753.772.406

Studenții de la construcții (ASCB) livrează bătrânilor și persoanelor vulnerabile produse și medicamente. Poți suna la 0770.552.080, 0724.473.928 sau 0760.855.768

Primăria Sectorului 1 a înfiinţat două linii telefonice de urgenţă pentru a veni în sprijinul locuitorilor care sunt auto-izolaţi la domiciliu. La aceste numere cetăţenii pot suna pentru a solicita alimente de bază sau hrană caldă: 0734.45.45.43 şi 0742.924.924

DGASPC Sector 2 pune la dispoziţie gratuit celor aflaţi în izolare alimente, apă, medicamente şi bunuri de îngrijire personală, în funcţie de nevoile acestora. Există și o echipă care preia solicitări la numerele de telefon 021.9862 (Ambulanţa Socială) sau 021.9852 (DGASPC) de luni până vineri, între orele 08-20 și în weekend între orele 08-14. Poți suna și pentru a dona alimente neperisabile!

Tot pe raza Sectorului 2, persoanele autoizolate la domiciliu pot primi, la cerere, pachete de alimente de bază și pachete cu produse de igienă pentru o săptămână. Sună la 021.9862 sau 021.9852 pentru a comunica nevoile tale!

Seniorii din Sectorul 4 care au nevoie de sprijin pot suna la 021.9441, disponibil 24 de ore din 24. Echipe de voluntari din rândul angajaților autorității locale vă vor face cumpărăturile – medicamente, alimente, ș.a.

Primăria Sectorului 6 a alocat numărul de telefon 021.9970, destinat exclusiv celor trecuți de vârsta de 65 de ani şi care sunt lipsiți de sprijin din partea familiei sau a cercului de prieteni. Poți suna de luni până duminică, între orele 08.00 – 20.00, pentru a cere procurarea de alimente și medicamente, contra cost.

Institutul Național de Sănătate Publică îți pune la dispoziție Telefonul Verde pentru a primi informații despre cum prevenim îmbolnăvirea cu coronavirus. Sună gratuit în intervalul 08-23 la 0800.800.358

DepreHUB a lansat linia de apel Helpline Anti Anxietate gratuit, deschisă 24 de ore. În confidențialitate, vei putea discuta cu psihologi despre momentele grele prin care treci în această perioadă. Sună la 0374.456.420 sau la 0800.080.020

Află informații adevărate și atent verificate despre situația din România a COVID-19 de pe site-ul oficial. Intră pe sitirioficiale.ro pentru a fii la curent cu ce se mai întâmplă.

Rețeaua 2.0 este formată din farmaciști, medici și oameni care pot oferi din timpul și energia lor pentru a veni în ajutor. Spunele care sunt medicamentele de care ai nevoie în acest formular.

Vecinul tău te poate ajuta. Intră pe platforma Vecinultau.ro și află pe cine te poți baza din zona în care locuiești pentru a te ajuta cu diferite probleme izvorâte în situație de urgență. Caută în lista de voluntari înscriși cine ar putea da o fugă la magazin sau să îți plimbe câinele.

Ești vârstnic și ai dori să vorbești cu cineva care să înțeleagă exact care sunt nevoile tale și să îți ofere o soluție? Atunci apelează cu încredere la Telefonul Vârstnicului (0800.460.001). Apelul este gratuit, disponibil de luni până vineri în intervalul orar 8–20, și sâmbăta în intervalul 8-16. Poți plasa comenzi pentru produse alimentare și bunuri de strictă necesitate sau doar să discuți cu voluntarii psihologi.

Împreună nu putem fi învinși!

- noi nu stam acasa pt ca nu utem CM Alexis Bucuresti - Noi-nu-stam-acasa-pentru-ca-nu-putem-dar-voi-da

Scrie-ne opinia ta

Adresa dvs. de e-mail nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *