Noul Program de compensare cu 90% a medicamentelor pentru pensionari 

Noul Program de compensare cu 90% a medicamentelor pentru pensionari este operaţional de marţi, 2,8 milioane de pensionari putând beneficia de acesta.

Conform modificărilor aprobate printr-o hotărâre vineri, 30 iunie 2017, în prima şedinţă a actualului Cabinet, pragul de pensie până la care se poate beneficia de program a fost majorat de la 700 la 900 lei/lună“, precizează un comunicat de presă al Guvernului.

- program compensare medicamente 13 - Noul Program de compensare cu 90% a medicamentelor pentru pensionari Totodată, de program vor beneficia şi pensionarii care încasează venituri din alte surse, în afara pensiei şi a indemnizaţiei sociale pentru pensionari.

În plus, beneficiarii programului nu vor mai depune la medicul de familie declaraţia pe proprie răspundere referitoare la veniturile obţinute, ci vor prezenta doar talonul de pensie şi actul de identitate.

Fondurile necesare pentru această măsură vor fi asigurate în proporţie de 50% din bugetul Fondului Naţional Unic de Asigurări de Sănătate şi de 40% din venituri proprii ale Ministerului Sănătăţii, prin transferuri din bugetul FNUASS.

sursa: AGERPRES

Scrie-ne opinia ta

Adresa dvs. de e-mail nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *