O vitamina la mare inaltime

Vitamina K este o vitamina solubila care vine in doua forme principale – K1 si K2. Bacteriile din intestinul nostru sunt capabile sa transforme vitamina K1 in vitamina K2, care poate fi apoi utilizata de organism in mai multe moduri. Vitamina K1 este cel mai des intalnita in legumele cu frunze verzi, desi exista o multime de alte surse dietetice.

- Vitamina K 11 - O vitamina la mare inaltime

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vitamina K are o lista impresionanta de beneficii pentru sanatate care includ:

– stimularea densitatii osoase;
– protejarea impotriva osteoporozei;
– mentinerea sanatatii cardiovasculare;
– prevenirea cancerului.

Alimente bogate in vitamina K

Cele mai bune alimente cu vitamina K includ: varza de Bruxelles, busuioc uscat, avocado si sfecla elvetiana, printre altele.

– Legume cu frunze verzi

Cand vine vorba despre un nivel ridicat de vitamina A, putine alimente sunt mai bune decat legumele cu frunze verzi care furnizeaza o medie de peste 400 de micrograme intr-o jumatate de cana, ceea ce inseamna de 4 ori mai mult decat doza recomandata zilnic.

– Avocado

La fiecare 100 de grame de avocado regasim 21 de micrograme de vitamina K, aproximativ 20% din cantitatea zilnica recomandata.

– Castravete

Un castravete contine aproximativ 60% din necesarul zilnic de vitamina K.

– Varza de Bruxelles

O singura portie de varza de Bruxelles contine mai mult de 240% din necesarul zilnic de vitamina K.

– Sfecla elvetiana

Chiar daca o portie de sfecla elvetiana contine doar 36 de calorii, aceasta va ofera mai mult de 600% din cantitatea recomandata de vitamina K pe zi.

De cata vitamina K are nevoie organismul intr-o zi?

In general, nu exista o limita superioara a cantitatii de vitamina K recomandata pentru o zi. Desi cantitatea exacta poate varia in functie de varsta, majoritatea oamenilor trebuie sa consume intre 75 si 120 micrograme de vitamina K in fiecare zi.

Scrie-ne opinia ta

Adresa dvs. de e-mail nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *