OBEZITATEA REDUCE SEMNIFICATIV FLUXUL DE SÂNGE DIN CREIER

Un nou studiu realizat de oamenii de știință de la The Irish Longitudinal Study on Aging (TILDA) de la Trinity College Dublin relevă constatări importante, indicând faptul că supraponderalitatea sau obezitatea reduc semnificativ fluxul de sânge din creier. De asemenea, studiul demonstrează că activitatea fizică crescută poate modifica pozitiv sau chiar anula această reducere a fluxului sanguin din creier.

Acest studiu conține informații relevante, de interes pentru publicul larg, deoarece fluxul de sânge redus în creier sau „hipoperfuzia cerebrală” este un mecanism precoce în demența vasculară și boala Alzheimer.

OBEZITATEA ȘI PROVOCĂRILE DE SĂNĂTATE

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), obezitatea este o criză de sănătate înrăutățită, care a atins proporții epidemice la nivel global, cu peste 1 miliard de adulți supraponderali – și cel puțin 300 de milioane de obezi clinici.

Aceasta continuă să contribuie major la ratele globale de boli cronice și dizabilități, afectând calitatea generală a vieții, punând în același timp o presiune crescută asupra sistemului imunitar, care are o importanță mare, având în vedere situația actuală a pandemiei COVID-19.

- Brain Scans Obesity - OBEZITATEA REDUCE SEMNIFICATIV FLUXUL DE SÂNGE DIN CREIER
sursa: Amen Clinics

Studiul recomandă cel puțin 1,5 până la 2 ore de activitate fizică moderată pe tot parcursul zilei, cum ar fi mersul pe jos sau mersul cu bicicleta. Orice creștere a activității fizice, în special dacă este integrată în obiceiurile zilnice sau săptămânale, spre exemplu grădinăritul, ar trebui să ajute la menținerea și potențialul îmbunătățirii fluxului sanguin al creierului.

Știm că obezitatea poate predispune o persoană la probleme legate de vârstă, boli și chiar poate reduce speranța de viață cu până la 6 ani la bărbați și 7 ani la femei, iar cercetarea noastră subliniază asocierile clare între obezitate și reducerea aportului de sânge la creier la populația mai în vârstă.

Sursă material neurosciencenews.com.

Scrie-ne opinia ta

Adresa dvs. de e-mail nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *