Optometrie gratuit in cadrul contactelor de medicina- muncii la Centrul-Medical-Alexis

⚠Peste un miliard de oameni din întreaga lume nu pot vedea bine, pentru că nu au acces la ochelari și aproximativ 3 din 4 deficiențe de vedere sunt evitabile, prin controale periodice la medicul oftalmolog și tratament corespunzător, arată datele oficiale ale Agenției Internaționale pentru Prevenirea Orbirii (IAPB).

🆘Deficiențele de vedere afectează calitatea vieții oamenilor, însă prin îngrijire și tratament adecvat, aceștia se pot bucura din nou de viață în toate formele și culorile ei.

Datele Organizației Mondiale a Sănătății arată că cel puțin 2,2 miliarde de persoane din întreaga lume au o deficiență a vederii care poate fi tratată sau nu. Dintre acestea, cel puțin 1 miliard de persoane au o deficiență a vederii care ar fi putut fi prevenită sau încă nu a fost abordată. În plus, 2,6 miliarde de oameni au miopie, inclusiv 312 milioane de copii cu vârsta sub 19 ani.
🆘Milioane de oameni trăiesc cu afecțiuni oculare la nivel mondial, cu un risc crescut de pierdere a vederii:
· 196 de milioane de oameni au degenerescență maculară legată de vârstă
· 146 de milioane de persoane au retinopatie diabetică
· 76 de milioane de persoane trăiesc cu glaucom
· 2,5 milioane de persoane au Trachoma (trichiază trahomatoasă)
· 277 de milioane de oameni suferă de miopie accentuată
De asemenea, există inechități majore în distribuția afecțiunilor care pot duce la deficiențe ale vederii: prevalența în multe regiuni cu venituri mici și medii este estimată a fi de patru ori mai mare decât în regiunile cu venituri mari. Povara acestor afecțiuni tinde să fie mai mare în zonele rurale și pentru populațiile defavorizate.
Cele mai importante cauze ale deficiențelor de vedere și ale pierderii vederii sunt: cataracta (39%), erorile refractive (18%), vârsta înaintată (17%), glaucomul (10%). Datorită creșterii accesului la îngrijire și a inovației medicale, prevalența deficiențelor de vedere și a orbirii a scăzut în ultimii ani. Dacă aceasta era în 1990 estimată la 4,58%, în 2015 prevalența acestor afecțiuni era de 3,37%.

In preajma Zilei Mondiale a Vederii, marcată anual în cea de-a doua zi de joi a lunii octombrie, 🛡Centrul Medical Alexis va asigura ca
👓oferta in continuare GRATUIT serviciile de optometrie in cadrul contractelor de medicina muncii.👓
#SuntemAici

📞0752030439

📞0752190154

ℹoffice@alexis-medical.ro

Scrie-ne opinia ta

Adresa dvs. de e-mail nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *