Precizari legate de cardul de sanatate facute de Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private – PALMED

Incepand cu data de 1 mai, folosirea cardului de asigurat este obligatorie. Pentru acordarea serviciilor medicale pacientii trebuie sa se prezinte la  furnizori cu cardul de sanatate sau cu adeverinta de la Casa de asigurari la care sunt arondati.

Totodata, facem precizarea ca pacientii care nu au nevoie de servicii medicale nu trebuie sa vina la centrele medicale si la spitale doar pentru a-si activa cardurile. Activarea cardurilor se va face in momentul in care pacientii vor avea nevoie de servicii medicale.
PRECIZARI palmed card sanatate 05.05.2015  - PRECIZARI palmed card sanatate 05 - Precizari legate de cardul de sanatate facute de Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private – PALMED

Furnizorii de servicii medicale nu trebuie sa refuze pacientii chiar daca acestia nu au card de sanatate sau adeverinte eliberate de casele de asigurari. Trebuie sa atragem atentia autoritatilor ca furnizorii nu pot pune in aplicare acest lucru doar pe baza unor declaratii in presa atata timp cat HG 400 / 2014 – 2015 stipuleaza obligativitatea folosirii cardului de sanatate incepand cu data de 1 mai 2015 in ceea ce priveste prezentarea si decontarea serviciilor medicale efectuate.

In concluzie, furnizorii de servicii medicale doresc sa asigure atat pacientii cat si autoritatile din domeniu de toata disponibilitatea lor in ceea ce priveste implementarea acestui instrument dar au nevoie de coerenta in ceea ce priveste masurile pe care trebuie sa le puna in practica pentru a duce la indeplinire acest lucru.

SURSA:

Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private – PALMED

Scrie-ne opinia ta

Adresa dvs. de e-mail nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *