Prima zi de scoala NU este zi libera pentru parinti!

 Propunerea legislativa a fost respinsa definitiv de Camera Deputatilor cu 237 de voturi in martie 2016.

UPDATE: Propunerea legislativa pentru declararea primei zile de scoala ca zi libera pentru parinti a fost respinsa de Camera Deputatilor, for decizional in acest caz.

Deputatii precizeaza ca proiectul legislativ a fost respins deoarece ar provoca haos pentru ca si cadrele didactice sunt parinti si nu ar mai participa la festivitatile de deschidere a anului scolar.

Asadar, prima zi a anului scolar 2016 – 2017, ziua de 12 septembrie, ramane zi lucratoare pentru parinti.
zi-libera-parinti-07.09.2016  - zi libera parinti 07 - Prima zi de scoala NU este zi libera pentru parinti!

 
Propunerea legislativa pentru declararea primei zile de scoala ca zi libera pentru parinti a avut un parcurs destul de lung, tinand cont ca a fost inaintata in 2014. In martie 2014 propunerea a fost adoptata de Senat, iar in aprilie a primit aviz favorabil de la Comisia pentru egalitatea de sanse pentru femei si barbati.

Propunerea a primit insa raport de respingere in iunie 2015 de la Comisia pentru munca si protectie sociala, dar si de la Comisia pentru invatamant, stiinta, tineret si sport.

In iunie 2015 a fost inscrisa din nou pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputatilor. Acestia au votat pe 9 martie 2016 incetarea procedurii legislative prin respingere definitiva.

Scrie-ne opinia ta

Adresa dvs. de e-mail nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *