Schimbari majore in privinta concediului pentru cresterea copilului

Data de 1 iulie va aduce o serie de schimbări majore în privinţa concediului pentru creşterea copilului, una dintre ele fiind recalcularea indemnizaţiei pentru părinţii ce se vor afla în concediu la acea dată. Dacă unele persoane vor beneficia automat de recalculare, altele vor trebui să depună o cerere în acest sens, regulile urmând să se aplice şi stimulentului de inserţie.

schimbari majore concediu c c 10.06.2016  - schimbari majore concediu c c 10 - Schimbari majore in privinta concediului pentru cresterea copilului

 

 

 

 

 

 

 

 

Reglementările referitoare la acordarea concediului şi indemnizaţiei pentru creşterea copilului sunt incluse în Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010, care va fi modificată la 1 iulie de Legea nr. 66/2016. Totuşi, pentru ca noile prevederi să poată fi puse în practică,este nevoie şi de modificarea normelor pentru aplicarea ordonanţei de urgenţă, iar Ministerul Muncii a iniţiat recent, în acest sens, unproiect de hotărâre de Guvern.

Persoanele aflate în concediul de un an, în concediul fără plată şi în plata stimulentului de inserţie

Modificările cadrului legal se vor aplica inclusiv părinţilor care se vor afla, la data de 1 iulie, în concediul pentru creşterea copilului sau în plata stimulentului de inserţie, conform Legii nr. 66/2016. Astfel, aceste persoane se vor bucura de o recalculare.

Mai exact, persoanele aflate în concediul pentru creşterea copilului în vârstă de până la un an (ori trei ani, în cazul copilului cu handicap) şi în concediul fără plată pentru creşterea copilului în vârstă de până la doi ani — precum şi în plata stimulentului de inserţie — îşi vor putea modifica opţiunea în baza unei cereri şi a actelor cu care se dovedeşte suspendarea realizării veniturilor impozabile pentru perioada rămasă până la împlinirea de către copil a vârstei de doi ani (respectiv trei ani).

După cum scrie în proiectul pentru modificarea normelor, cererea şi actele doveditoare pentru prelungirea sau reluarea concediului şi plata indemnizaţiei lunare vor trebui depuse la agenţia teritorială pentru plăţi şi inspecţie socială care a plătit acest drept. Părinţii aflaţi în concediul pentru creşterea copilului în vârstă de până la un an vor fi nevoiţi să depună cererea, pentru prelungirea acordării drepturilor, cu minimum 30 de zile înainte de împlinirea de către copil a vârstei de un an (însă nu mai devreme de 1 iulie).

În cazul părinţilor care la data de 1 iulie se vor afla în plata stimulentului de inserţie, în concediul fără plată pentru creşterea copilului până la vârsta de doi ani sau care au optat pentru realizarea de venituri impozabile, “reluarea drepturilor de concediu şi indemnizaţie pentru creşterea copilului se face începând cu drepturile lunii iulie 2016, dacă cererea (…) se depune până la data de 1 august 2016 inclusiv”, prevede proiectul de HG.

În cazurile de mai sus, dacă solicitarea va fi depusă după ce copilul împlineşte un an sau după 1 august, plata indemnizaţiei de creştere va fi făcută de la data depunerii cererii, pentru perioadă rămasă până la împlinirea de către copil a vârstei de doi ani (sau trei ani, în cazul copilului cu handicap).

Pentru părinţii aflaţi în concediul de creştere până la vârsta de un an a copilului sau în concediul fără plată până la vârsta de doi ani a copilului, cuantumul indemnizaţiei va fi acordat astfel:

  • la nivelul cuantumului acordat anterior, dacă nivelul indemnizaţiei s-a situat sub 3.400 de lei, însă nu mai puţin de 1.062,5 lei;
  • în cuantum recalculat prin eliminarea plafonului maxim, dacă nivelul indemnizaţiei a fost de 3.400 de lei.

Notă: Modelul propus al cererii este anexat la prezentul articol.

Persoanele aflate în concediul de doi ani

Părinţii aflaţi în concediul pentru creşterea copilului în vârstă de până la doi ani vor beneficia din oficiu de modificarea cuantumului indemnizaţiei lunare, în baza documentelor depuse la momentul acordării acestui drept, se arată în Legea nr. 66/2016.

În această situaţie, conform proiectului de HG care va modifica normele de aplicare, “modificarea cuantumului indemnizaţiei lunare se face în baza informaţiilor existente la nivelul agenţiilor teritoriale prin aplicarea procentului de 85% asupra bazei de calcul avută în vedere la stabilirea dreptului înainte de intrarea în vigoare a prevederilor Legii nr. 66/2016 (1 iulie – n. red.)”.

Atenţie! Nivelul minim al indemnizaţiei de creştere şi noul cuantum al stimulentului de inserţie vor fi acordate din oficiu începând cudrepturile aferente lunii iulie. Practic, toate aceste modificări vor fi acordate în baza deciziei directorului executiv al agenţiei teritoriale pentru plăţi şi inspecţie socială.

Şi alte persoane vor putea primi indemnizaţia

În afară de părinţii care se vor afla, la 1 iulie, în concediul de creştere sau în plata stimulentului de inserţie, propunerea de hotărâre de Guvern dispune că şi alte persoane vor putea să primească indemnizaţia lunară.

Este vorba mai întâi de persoanele care până la 1 iulie nu îndeplinesc condiţiile de acordare a concediului de creştere sau a stimulentului de inserţie, dar care se vor încadra după 1 iulie. Concret, vor putea cere intrarea în concediu persoanele care, în ultimii doi ani de dinaintea naşterii copilului, au realizat timp de cel puţin 12 luni venituri salariale, din activităţi independente, din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură.

Apoi, mai sunt meţionate şi persoanele care au beneficiat de indemnizaţia de creştere sau de stimulentul de inserţie, dar cărora le-a fost suspendată plata, de la 1 aprilie, pentru neachitarea datoriilor către autorităţile locale. În cazul acestora, reluarea plăţii se va face din oficiu, inclusiv pentru perioada de suspendare. Măsura vine ca urmare a viitoarei eliminări, de la 1 iulie, a obligaţiei de a achita datoriile menţionate pentru a beneficia de indemnizaţie sau stimulent.

Important! Concediul şi indemnizaţia de creştere se acordă oricăruia dintre părinţii copilului, condiţia de bază fiind ca beneficiarul să fi obţinut venituri impozabile în perioada de dinaintea naşterii. Aceste drepturi se acordă la cerere, în baza unor documente justificative şi cu îndeplinirea unor condiţii obligatorii.

Cât va fi indemnizaţia minimă de la 1 iulie

Una dintre marile schimbări ce se vor aplica de la jumătatea anului 2016 este majorarea semnificativă a cuantumului minim al indemnizaţiei lunare aferente concediului de creştere. Concret, indemnizaţia nu va mai fi raportată la Indicatorul Social de Referinţă (ISR), ci la salariul minim brut, plus că limita maximă va fi eliminată.

“Indemnizaţia lunară (…) se stabileşte în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului şi nu poate fi mai mică de 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată”, scrie în Legea nr. 66/2016. Având în vedere că salariul minim brut este, de la 1 mai, 1.250 de lei, rezultă că indemnizaţia concediului de creştere va avea un cuantum minim de 1.062,5 lei.

În prezent, din moment ce raportarea se face la ISR, al cărui cuantum este de 500 de lei, indemnizaţia minimă de creştere este de doar600 de lei (adică 1,2 ISR), iar cea maximă este fie de 3.400 de lei (adică 6,8 ISR – pentru concediul de creştere până la vârsta de un an), fie de 1.200 de lei (adică 2,4 ISR – pentru concediul de creştere până la vârsta de doi ani).

De asemenea, tot de la 1 iulie va fi mai mare şi suma de bani acordată în plus pentru fiecare copil născut dintr-o sarcină gemelară, de tripleţi sau multipleţi, începând cu al doilea copil provenit dintr-o astfel de naştere. Mai exact, părintele aflat în concediul de creştere va primi o indemnizaţie majorată cu 1.062,5 lei pentru fiecare copil (începând cu al doilea). În momentul de faţă, majorarea este de doar600 de lei (adică 1,2 ISR) pentru fiecare copil născut dintr-o sarcină gemelară, de tripleţi sau multipleţi, începând cu al doilea copil.

Important! De la mijlocul acestui an, concediul de creştere va avea o durată unică. Asta înseamnă că părinţii vor putea intra în concediu până când copilul împlineşte doi ani, iar varianta de concediu până la vârsta de un an va fi eliminată.

Scrie-ne opinia ta

Adresa dvs. de e-mail nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *