Sperante pentru tratarea hepatitei C

Un nou tratament pentru hepatita de tip C este extraordinar de eficient, avand ca rezultat vindecarea a 90% dintre pacientii care au participat la etapa de studii clinice, in doar 12 saptamani, conform oamenilor de stiinta de la Centrul pentru Stiinte Medicale din cadrul Universitatii Texas.

Acest studiu reprezinta “un important pas inainte” si marcheaza “o schimbare de paradigma” in tratamentul hepatitei C, asigura oamenii de stiinta, potrivit BBC.

Hepatita C este o boala infectioasa ce afecteaza in principal ficatul, maladie provocata de infectia cu virusul hepatitei C (VHC). Deseori hepatita C se manifesta asimptomatic, iar dupa o perioada mai lunga poate declansa ciroza. Acest virus se transmite prin contact cu sangele persoanei infectate, prin ace nesterilizate folosite pentru a lua droguri sau pentru tatuaje.

Cercetatorii americani au testat noul medicament, care se ia pe cale orala, pe un esantion de 380 de pacienti din 78 de spitale din SUA, Spania, Germania si Anglia, in cursul anului trecut.
medicament-revolutionar-pentru-tratarea-hepatitei-C  - medicament revolutionar pentru tratarea hepatitei C e1397653305870 - Sperante pentru tratarea hepatitei C
Etapa de testare clinica a acestui nou medicament a cuprins doua studii, unul ce s-a desfasurat timp de 12 saptamani, iar celalalt timp de 24 de saptamani. Pacientii cu care s-a lucrat sufereau de ciroza, stare ce indica un nivel avansat de infectare cu VHC.

Dupa 12 saptamani, 191 dintre cei 208 pacienti nu mai prezentau semne ale infectiei cu VHC. In cazul studiului de 24 de saptamani, 165 dintre cei 172 de pacienti au reusit sa se insanatoseasca, ceea ce indica o rata de succes de 96% pentru noul tratament.

Conform coordonatorului acestor studii, Dr Fred Poordad, acest medicament actioneaza asupra unei proteine, avand ca rezultat stoparea inmultirii corpurilor virale VHC. “In cele din urma, pentru ca nu se mai poate inmulti, virusul este invins”, a subliniat el.

Acest studiu a fost realizat pe bolnavi cu infectii cu genotipul viral 1, infectii ce reprezinta aproximativ jumatate din totalul infectiilor cu VHC.

Scrie-ne opinia ta

Adresa dvs. de e-mail nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *