Un semn-cheie al bolii provocate de coronavirusul SARS-CoV-2

Simptomele Covid-19: Cum arată lista actualizată de cercetătorii americani

- coronavirus 2 - Un semn-cheie al bolii provocate de coronavirusul SARS-CoV-2

O actualizare a listei simptomelor prezente în Covid-19 a fost făcută recent de cercetătorii de la Universitatea de Medicină Harvard Medical, în urma unui studiu care a inclus peste 1.000 de pacienți ce au solicitat îngrijiri medicale de când a fost declarată pandemia provocată de noul coronavirus.

Una dintre constatările oamenilor de știință americani este aceea că febra nu este neapărat în fruntea listei. „Febra nu este un indicator fiabil al Covid-19”, a declarat o dr. Pieter Cohen, prof.univ.dr. la Harvard și medic la Cambridge Health Alliance din Boston. În opinia acestuia, oamenii care apar la spitale cu simptome respiratorii au doar temperaturi ale corpului ușor ridicate.

,,Covid-19 poate începe cu tuse uscată fără febră, cu dureri în gât, diaree, dureri abdominale, dureri de cap, dureri de spate și oboseală”, a explicat Cohen într-un comunicat de presă.

Un semn-cheie al bolii provocate de coronavirusul SARS-CoV-2 îl reprezintă pierderea mirosului în primele zile de la debutul simptomelor. Iar dificultățile în respirație sunt un simptom diferențiator de alte boli comune cum ar fi gripa.

Materialul integral pe www.360medical.ro.

Scrie-ne opinia ta

Adresa dvs. de e-mail nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *