Uneori, kilogramele in plus pot fi cauzate de surplusul de apa din organism (I)

Stiai ca acele kilograme pe care le ai in plus ar putea fi cauzate de retentia de apa? Exista o serie de cauze si cativa factori precum varsta, sexul, nivelul de stress si de hormoni din organism – toate aspecte care trebuie luate in considerare atunci cand incercam sa intelegem cat de multe kilograme in plus retinem din aceasta cauza.

Este important sa facem diferenta intre tesut adipos si retentia de apa – tesutul adipos dispare doar prin exercitiu fizic sustinut si regim alimentar monitorizat, pe cand retentia de apa este o conditie a organismului existenta la un moment dat care necesita o altfel de abordare.

Uneori, kilogramele in plus pot fi cauzate de surplusul de apa din organism (I) - Ce trebuie sa stii despre retentia apei in organism - Uneori, kilogramele in plus pot fi cauzate de surplusul de apa din organism (I)

Ce este retentia de apa

In mod normal, atunci cand consumam lichide, corpul nostru foloseste cat are nevoie iar excesul este eliminat prin urina de catre organism. Insa, in cazul corpurilor care retin apa, acest surplus ramane la nivelul tesuturilor, corpul stocand apa intre organe si piele. Cand acest lucru se intampla, resimtim senzatia de prea plin si suntem destul de nefericiti cu felul in care aratam. Cand acest lucru se intampla, problema este deja acolo, astfel ca pentru a o elimina, trebuie sa incercam urmatoarele variante:

Exercitii cardio

30 de minute de exercitii cardio pe zi pot fi solutia pentru eliminarea apei din organism. Prin acest gen de exercitii, corpul transpire foarte mult, astfel ca o buna cantitate din apa retinuta de organism poate fi eliminate prin transpiratie.


Pentru sfaturi potrivite si consultatii asa cum iti doresti, medicii Alexis (vezi aici recenzii) te asteapta la sediul nostru din strada Jean Louis Calderon, nr.45, langa Teatrul National si Piata Universitatii.

📌Informatii si programari:

☎ 021.310.04.58

📱0752.190.154
0752.190.153
0752.190.151


📧office@alexis-medical.ro

Scrie-ne opinia ta

Adresa dvs. de e-mail nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *