Valeria Herdea (medic pediatru): Există sincope în aprovizionarea vaccinală

- Valeria Herdea 232x300 - Valeria Herdea (medic pediatru): Există sincope în aprovizionarea vaccinalăPreşedintele Asociaţiei Române pentru Educaţie Pediatrică în Medicina de Familie, Valeria Herdea, a declarat că sunt unele sincope în aprovizionarea vaccinală, existând semnale în acest sens din teritoriu.

“Din păcate, există şi sincope în aprovizionarea vaccinală, avem semnale din teritoriu, de la Cluj, că lipseşte vaccinul ROR, că lipseşte peste tot vaccinul Adacel. (…) Fiecare efort care trebuie făcut ţine de aprovizionare vaccinală în flux continuu, de informare şi educarea populaţiei cu informaţii corecte şi împreună putem schimba rata de acoperire vaccinală. (…) Vorbim despre vaccinul pentru difterie, tetanos şi pertussis. Tetravalentul este administrat la vârsta de 6 ani, iar celălalt este administrat la vârsta de 14 ani”, a spus Herdea, după ce a participat la un eveniment prilejuit de Săptămâna Europeană a Imunizării.

- deficit vaccin 24 - Valeria Herdea (medic pediatru): Există sincope în aprovizionarea vaccinală

 

 

 

 

Potrivit acesteia, faptul că există aceste sincope scade încrederea populaţiei. În opinia sa, previziunea pentru comanda vaccinală ar trebui să se facă pentru cel puţin 3-5 ani. “Faptul că există aceste sincope scade încrederea populaţiei, pentru că noi consiliem toţi medicii, tot corpul medical consiliază pacienţii şi îi încurajează să se vaccineze ca fiind principala măsură de prevenţie împotriva bolilor infecto-contagioase. Noi ştim că avem 180.000 – 200.000 de nou-născuţi anual şi, atunci, previziunea pentru comanda vaccinală ar trebui să se facă pe cel puţin 3-5 ani. Consider ca la nivel de Ministerului Sănătăţii se ştiu aceste lucruri şi se depun eforturi”, a afirmat medicul pediatru.

Valeria Herdea a informat că a înaintat către Primăria Generală a Capitalei un memoriu prin care solicită sprijinul administraţiei locale pentru a se achiziţiona o maşină frigorifică, care să transporte vaccinurile de la Direcţia de Sănătate Publică. Ea a precizat că această măsură este necesară pentru ca medicii să nu mai fie nevoiţi să meargă cu geanta frigorifică să ridice vaccinurile de la DSP. “Consider că un astfel de demers este esenţial pentru asigurarea transportului în siguranţă al vaccinurilor pentru că noi vorbim despre produse biologice active al căror transport trebuie să se facă la 2-8 grade Celsius”, a explicat Herdea. AGERPRES

Scrie-ne opinia ta

Adresa dvs. de e-mail nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

 
Cere oferta
Oferta de Paste Centrul Medical Alexis
WeCreativez WhatsApp Support
Echipa noastră de asistență pentru clienți este aici pentru a vă răspunde la întrebări. Intreaba-ne orice! NU FOLOSIȚI CHAT-UL PENTRU PROGRAMĂRI < programarile se fac doar telefonic la numarul 0752-190-150> NU COMERCIALIZAM MASTI CHIRURGICALE !!!!
👋 Bună, cum pot să te ajut?