Afectiuni ale varstei a treia, intilnite la tineri

Stilul de viata modern, sedentar, ce implica peste opt ore de stat in fata calculatorului face ca boli ce in trecut erau apanajul batranilor sa fie astazi intalnite la o multime de tineri. Care sunt aceste afectiuni si cum sa le prevenim? La aceasta intrebare vom raspunde mai jos:

1.Durerile de spate, printre cele mai greu de tratat si cu o incidenta crescuta in randul tinerilor

Durerile de spate si afectiunile coloanei vertebrale erau in urma cu 1-2 decenii foarte rar intalnite la persoanele sub 30-40 de ani. Astazi, insa, tinerii duc vieti sedentare, petrec peste 8 ore pe zi pe scaun, iar acest lucru se rasfrange negresit asupra coloanei vertebrale. Fara sport si stand mereu in aceeasi pozitie, organismul nostru se resimte, muschii nu mai sustin bine coloana vertebrala, iar, la randul ei, coloana vertebrala are o pozitie incorecta prelungita.  Lombosciatica, osteoartrita si spondiloza sunt si ele afectiuni ce provoaca dureri de spate si a caror incidenta a crescut galopant in randul tinerilor.
- afectiuni in randul tinerilor 09 - Afectiuni ale varstei a treia, intilnite la tineri

  1. Bolile cardiace se intalnesc din ce in ce mai des printre tineri

Bolile cardiace se claseaza pe primul loc in lume la cauzele de deces. Preinfarctul si infarctul, alta data evenimente pe care oamenii le sufereau doar dupa 50 de ani, astazi sunt intalnite cu o frecventa considerabila si in randul tinerilor.Motivul? “Un stil de viata nesanatos”, ne precizeaza dr. Gabriel Maxer, medic in cadrul departamentului de medicina muncii al centrului nostru.
Alimentatia haotica, bazata doar pe alimente hiper-procesate, stress-ul, consumul iresponsabil de medicamente dar si sedentarism si acumularea de kilograme sunt primele aspecte aratate de medici cu degetul cand vorbim despre bolile de inima. Este vital sa tinem cont de faptul ca organismul nostru are nevoie de mancare de buna calitate pentru a functiona bine si ca, mai devreme sau mai tarziu, vom suferi consecintele pentru mancarea grasa, de fast food sau pentru toate zilele in care am luat masina in loc sa megem pe jos si zilele in care am amanat mersul la sala.

  1. Afectiunile neurologice, o consecinta a vietii stresante

Scleroza multipla, neuropatiile periferice sau boala Parkinson sunt afectiuni neurologice de care sufereau in trecut doar bunicii si strabunicii nostri, insa acum si tineri de pana in 30 de ani se confrunta cu ele. Este notabil si faptul ca au crescut cazurile de accident cerebral vascular in randul tinerilor. Cauza lor ar fi, spun medicii, stresul, presiunea si viata tot mai dezorganizata.

Pentru consultatii si alte detalii puteti apela cu incredere la dl dr Gabriel Maxer.
Telefon pentru programari: 0752.190.153, de luni pana vineri intre 8,00 si 16,00.
Discount de 25 % pentru toata luna octombrie, pentru toti pacientii nostri.

Scrie-ne opinia ta

Adresa dvs. de e-mail nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *