Apa de mare pentru igiena nazala

Problemele ORL sunt principalul motiv pentru consultarea medicului in cazul copiilor mici. Inaintea varstei de 6 ani, un copil este afectat in medie de 60 ori de rinofaringite si alte infectii ORL.
Underwater coral reef seabed view with horizon and water surface  - apa de mare pentru igiena nazala 25 - Apa de mare pentru igiena nazala
Copiii sunt cei mai afectati deoarece sunt cei mai expusi, au sistemul imunitar imatur si nu au deprins inca tehnica curatarii nasului. Sub 1 an, au respiratie exclusiv nazala si, de aceea, creste concentratia agresorilor externi in fosele nazale. Ingustarea cailor respiratorii ingreuneaza indepartarea secretiilor, cu atat mai mult cu cat copiii mici petrec perioade indelungate de timp in pozitie orizontala.

Inainte de a recurge la antibiotice, se recomanda controlul febrei, precum si drenajul cavitatilor nazale, cu aspirarea mucozitatilor.

IMPORTANTA IGIENEI NAZALE

Ofera protectie fata de agresiunile externe.Favorizeaza eliminarea secretiilor.Elibereaza nasul de impuritati.Mentine umiditatea naturala a mucoasei.Previne aparitia infectiilor.Igiena nazala este esentiala pentru buna functionare a nasului.
Apa de mare are un rol foarte important in igiena nazala.

COMPOZITIA APEI DE MARE

Apa de mare contine oligoelemente, adica elemente esentiale pe care organismul uman nu le poate sintetiza. Acestea sunt utile in cantitati foarte mici pentru buna functionare a organismului.

ROLURILE OLIGOELEMENTELOR:

Intaresc sistemul imunitarCatalizeaza fenomenul ionizariiCuprul are rol antiinfectios, anti viral, antiinflamator si intareste mecanismele de aparare.Magneziul intervine in mecanismele imunologice si reactiile antialergice.Manganul interfereaza cu procesele antialergice si este recomandat in caz de febra.Fierul contribuie la oxigenarea celulara si asigura o buna functionare a aparatului respirator.Sulfatul regleaza ventilatia pulmonara si asigura protectie impotriva infectiilor respiratorii.Seleniul are proprietati antioxidante si antiinflamatoare si mentine integritatea membranei celulare.Zincul participa la regenerarea celulara, intareste sistemul imunitar si are proprietati antioxidante si antiinflamatoare.
Functiile nasului

APARARE
Mucoasa nazala protejeaza organismul fata de agresiuni externe, prin filtrarea acestora.

MIROS
Milioanele de receptori olfactivi prezenti in fosele nazale permit distingerea unui spectru complex (mii) de mirosuri.

PRELUCRAREA AERULUI
Nasul �¢ï¿½ï¿½conditioneaza�¢ï¿½ï¿½ aerul pe care il respiram: il incalzeste, il umidifica si il purifica, inainte ca acesta sa ajunga la nivelul cailor respiratorii inferioare.

CUTIE DE REZONANTA (FONATIE)
Sunetul vocii este in functie de rezonanta foselor nazale. Dealtfel, deindata ce nasul este infundat, putem recunoaste usor modificarea sunetului vocii (vorbim atunci de sunet de “nas infundat”).

Pentru alte sfaturi medicale, pentru consultatii si investigatii, pentru inscrierea la medicul de familie sau pentru un contract de medicina muncii va asteptam cu profesionalism si cel mai bun raport intre servicii si tarife.Soliciati informatii la office@alexis-medical.ro sau la telefon  0752.030.439 / 0752.190.151

Scrie-ne opinia ta

Adresa dvs. de e-mail nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *