Ce faceti pentru criza de hipertensiune?

Hipertensiunea arteriala este o problema medicala curenta. Spredeosebire de hipertensiunea arteriala, care este ceva frecvent, o crizade  hipertensiune arteriala este un lucru neobisnuit. Starea apareatunci cand presiunea sangelui in artere creste pana la un nivelpericulos de mare – cand valoarea minimei (tensiunea diastolica)depaseste valoarea de 140mmHg. Valoarea normala a tensiunii diastoliceeste de maxim 85mmHg.
criza de hipertensiune 17.06.2015  - criza de hipertensiune 17 - Ce faceti pentru criza de hipertensiune?Alaturi de valori foarte mari ale tensiunii arteriale, urmatoarele semne si simptome pot indica o criza hipertensiva:
-cefalee severa, insotita de confuzie si vedere neclara;
-dureri in piept;
-greata si varsaturi;
-o criza convulsiva.Cauzele posibile ale unei urgente hipertensive sunt: accidentul vascular cerebral, eclampsia din sarcina, insuficienta renala. Cauza poate fi si mai simpla, de exemplu cazurile de hipertensiune arteriala netratata.

Tratament
Cand cineva prezinta simptomele unei crize hipertensive, chemati ajutor medical de urgenta. Pana la sosirea acestuia, persoanele simptomatice ar trebui sa stea culcate si sa se odihneasca. Nu-i dati persoanei respective nimic de mancat sau de baut.

Scrie-ne opinia ta

Adresa dvs. de e-mail nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *