Consult oftalmologic gratuit in cadrul pachetului de servicii de medicina muncii la Centrul Medical Alexis

Utilizarea incorecta a echipamentelor cu ecran de vizualizare reprezinta unul dintre cele mai importante aspecte pe care specialistii in Securitate si Sanatate in munca vor pune accentul. In aceasta categorie intra in prim plan calculatoarele.
O pozitie incorecta si folosirea in exces a calculatorului pot provoca devieri ale coloanei vertebrale, hernie de disc, tulburari de vedere.

Mai mult, folosit in exces, calculatorul poate pune grave probleme de sanatate la nivelul oaselor, tendoanelor si muschilor.
oftalo gratuit la Alexis 12.08  - oftalo gratuit la Alexis 12 - Consult oftalmologic gratuit in cadrul pachetului de servicii de medicina muncii la Centrul Medical Alexis
Alte cateva aspecte esentiale referitoare la utilizarea incorecta a echipamentelor cu ecran de vizualizare:

– Principalele tulburari musculare si osteo-articulare sunt cauzate de pozitia incorecta de la locul de munca si a duratei mentinerii acestei pozitii.

– Din cauza pozitiei aplecate in fata monitorului, poate fi afectata coloana vertebrala. Cu timpul pot aparea devieri ale coloanei vertebrale, in special devierile in plan axial, cifoze sau afectiuni vertebrale, dar si devieri in plan frontal, scolioze, la inceput reversibile, dar care pot deveni ireversibile. Durerea cervicala sau lombara poate insoti aceste deviatii ale coloanei.

– Hernia de disc cervicala poate aparea ca urmare a pozitiei vicioase si efortului sustinut de a mentine extremitatea cefalica in fata calculatorului.

– Osteoporoza apare in cazuri extreme, favorizata fiind de activitatile sedentare prelungite.

– Pozitia rigida a bratelor pe langa corp, in timpul tastarii duce la compresiunea vaselor si a nervilor din zona cervicala, brahiala si pectorala, cu durere locala.

– Pozitia prea inalta a tastaturii, lovirea cu prea multa putere a tastelor si activitatea de durata, fara pauze conduc la aparitia sindromului de tunel carpian, consecinta a comprimarii nervului median la nivelul tunelului carpian de catre tendoanele incordate ale flexorilor mainii.

– Cei care lucreaza in fata unui monitor in fiecare zi sunt predispusi la oboseala vizuala (numita medical astenopie acomodativa), care se manifesta prin:

Simptome oculare
– marirea distantei minime de vedere clara,
– incetosarea vederii,
– vedere dubla,
– lacrimare excesiva,
– senzatie de uscaciune oculara,

Simptome nervoase
– dureri de cap,
– ameteli,
– oboseala generala,
– iritabilitate,

Scaderea randamentului in munca:
– numar crescut de erori,
– timp crescut de executie a sarcinilor.

– La nivelul ochilor aceste consecinte apar ca urmare a faptului ca perceptia caracterelor de pe monitor este diferita de receptarea simbolurilor tiparite.

Caracterele de pe ecran nu au acelasi contrast, deoarece intensitatea punctelor luminoase este maxima in centru si diminuata catre margini, ceea ce presupune o acomodare prelungita din partea cristalinului. Pe langa aceasta, se produce si diminuarea reflexului de clipit cu uscaciune la nivelul corneei. Toate acestea duc la slabirea vederii si la o senzatie de oboseala cronica.

In cadrul unui contract – chiar si varianta basic – de servicii de medicina muncii incheiat cu centrul nostru va oferim serviciul de oftalmologie in mod gratuit.Puteti obtine detalii trimitand un mail cu datele de contact pe adresa office@alexis-medical.ro sau la telefon 0752.030.439

Scrie-ne opinia ta

Adresa dvs. de e-mail nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *