Control ITM :Neregulile legate de medicina muncii, in top

Inspectorii Muncii nu stau degeaba. Sunt cei care vor amenda si sanctiona firmele care nu respecta legislatia in vigoare.

Cineva trebuie sa faca aceasta munca de care depinde o intreaga societate, nu doarviata unor angajati si angajatori.NEREGULI MEDICINA MUNCII 04.11  - NEREGULI MEDICINA MUNCII 04 - Control ITM :Neregulile legate de medicina muncii, in top

Din fericire, niciun control ITM nu trebuie sa scoata la iveala nereguli, indiferent ca discutam despre fisele de evaluare, despre Revisal sau protectia muncii.

Evident, nu le vom ascunde ci nu le vom permite sa se strecoare in munca noastra, in departamentul de legislatia muncii si HR ce sta la baza oricarei firme.

Pe langa neregulile legate de fisele de evaluare, timpul de munca si REVISAL in top sunt si cele legate de medicina muncii!!!

Una dintre cele mai importante obligatii pe care le aveti, conform art. 27 alin. (1) din Codul muncii, consta in examinarea medicala a fiecarui angajat – atat la angajare, cat si periodic – cu scopul de a constata daca cel examinat este apt sau nu pentru prestarea muncii prevazute in contract.

Atentie, lipsa confirmarii scrise a medicului ca un salariat este apt pentru locul sau de munca este o neregula ce se sanctioneaza cu amenda de pana la 2.000 de lei! Alte nereguli vizate de inspectori: nu organizati examenul medical si in cazul ucenicilor sau al angajatilor cu contract la domiciliu sau lasati sa se scurga mai mult de 1 an pana la repetarea examenului medical.

Pentru consultata pe probleme de medicina muncii sau legislatie medicale, pentru  alte sfaturi medicale, pentru consultatii si investigatii, pentru inscrierea la medicul de familie sau pentru un contract de medicina muncii va asteptam cu profesionalism si cel mai bun raport intre servicii si tarife.Soliciati informatii la office@alexis-medical.ro sau la telefon 0744.488.735 / 0752.030.439 / 0752.190.151
I

Scrie-ne opinia ta

Adresa dvs. de e-mail nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *