Cum ingrijim leziunile minore?

Indiferent de vreme si anotimp micile accidentari precum zgarieturile, taieturile sau arsurile usoare sunt inevitabile. Fie ca este vorba de activitati casnice sau sportive, acasa sau in concediu, toti am apelat, candva, la binecunoscutii plasturi.
leziuni minore 14.11  - leziuni minore 14 - Cum ingrijim leziunile minore?
Intre timp, produsele pentru ingrijirea leziunilor usoare (acelea care nu necesita interventie medicala) au evoluat simtitor de la clasicul leucoplast la variante performante de plasturi care accelereaza procesul de vindecare protejand in acelasi timp leziunea impotriva contaminarii.

O gama variata de plasturi pe suporturi diferite de material inlocuieste acum clasicul pansament: plasturi textili elastici pentru fixarea sigura in timpul activitatilor sportive, plasturi din material netesut pentru persoanele cu piele sensibila sau plasturi rezistenti la apa confectionati din folie de poliuretan. Hipoalergeni si permeabili pentru aer, acestia asigura protectia leziunii fara a se lipi.

Si, pentru ca micutii sa treaca mai usor peste cazaturi si julituri, exista plasturii colorati pentru copii cu desene hazlii, care te fac sa iei totul in joaca.
Un produs de noua generatie, inspirat din gama pansamentelor hidroactive utilizate in tratamentul plagilor cronice, este plasturele cu hidrocoloid. Acesta actioneaza la nivelul leziunii mentinand un mediu umed, propice vindecarii, atenuand durerea si stimuland mecanismele de vindecare proprii organismului. Prevazuti cu adeziv hipoalergen, plasturii cu hidrocoloid nu produc iritatii, se fixeaza sigur si se indeparteaza fara durere. In acelasi timp discreti si eficace, pot fi utilizati atat in tratamentul veziculelor si bataturilor, cat si pe alte tipuri de leziuni superficiale, putand fi mentinuti pe plaga 2-3 zile.

Poate cel mai avangardist dintre produsele destinate primului ajutor este plasturele lichid, tip spray. Aproape insesizabil la prima vedere, acesta creeaza un film subtire, impermeabil la nivelul pielii actionand ca o bariera impotriva microbilor. Extrem de practic pentru aplicari in zonele greu accesibile (coate, intre degete) plasturele lichid nu se prelinge, nu provoaca usturime si se indeparteaza usor dupa mai multe spalari. Este indicat pentru protectia imediata a leziunilor usoare impotriva infectiilor, pe dermatite alergice sau bacteriene. Trebuie evitata utilizarea in cazul plagilor hemoragice sau infectate, plagilor cronice, mucoaselor sau la nivelul ochilor.

Pentru alte sfaturi medicale, pentru consultatii si investigatii, pentru inscrierea la medicul de familie sau pentru un contract de medicina muncii va asteptam cu profesionalism si cel mai bun raport intre servicii si tarife.Soliciati informatii la office@alexis-medical.ro sau la telefon  0752.030.439 / 0752.190.151

Scrie-ne opinia ta

Adresa dvs. de e-mail nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *