Factorii de risc comuni ai diabetului și bolilor cardiovasculare

Persoanele cu diabet de tip 2 pot avea și alți factori de risc asociați cu apariția bolilor cardiovasculare, precum tensiunea arterială crescută, colesterolul, obezitatea sau fumatul. Statisticile arată că aproximativ 2 din 3 persoane cu diabet de tip 2 mor din cauza complicațiilor cardiovasculare.

Tensiunea arterială crescută poate exercita un stres suplimentar asupra inimii și vaselor de sânge. Dacă vasele de sânge sunt slăbite și îngustate de acumulări de grăsimi, aceată presiune crescută ar putea cauza ruptura lor mai ușor sau eliberarea unui cheag de sânge existent în fluxul sangvin.

Obezitatea poate cauza atât creșterea colesterolului, cât și a tensiunii arteriale. Riscul de tensiune arterială crescută sau de colesterol ridicat crește, în general, direct proporțional cu indicele de masă corporală.

- factori de risc diabet si hta 31 - Factorii de risc comuni ai diabetului și bolilor cardiovasculare
Nivelul crescut de colesterol poate crește riscul de apariție a depunerilor de grăsimi în artere.

Fumatul poate deteriora pereții vaselor de sânge, provocând la acumulări de grăsimi în artere. În plus, țigările conțin multe substance chimice care pot crește tensiunea arterială și pot reduce cantitatea de oxigen din sânge –ceea ce înseamnă că inima trebuie să muncească mai mult pentru a pompa sângele în organism.

Pentru consultatii “asa cum trebuie” va puteti programa  la doamna doctor Gianina Munteanu, director medical Centrul Medical Alexis.
Telefon pentru programari: 0752.190.153, de luni pana vineri intre 8,00 si 16,00.
Azi inca mai puteti beneficia de discount-ul de 25 %.

Scrie-ne opinia ta

Adresa dvs. de e-mail nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *