Hemoroizii, o problema …mondiala

Hemoroizii reprezinta dilatatia venelor de la nivelul canalului anal si a rectului inferior. Aceste dilatatii venoase se pot grupa in asa-numitele pachete hemoroidale, ce pot ajunge la dimensiuni foarte mari, pot iesi prin anus si se pot complica cu sangerari, fisuri sau tromboze. Din punctul de vedere al localizarii acestora, hemoroizii pot fi in interiorul canalului anal – hemoroizii interni sau pot iesi in afara anusului – hemoroizii externi.

Peste 50% din populatia planetei sufera de aceasta boala hemoroidala, luandu-se in considerare si hemoroizii ce prezinta caracter temporar (gravidele), precum si prevalenta longitudinala (prezenta unui episod hemoroidal pe intreaga durata a vietii unui individ). In Romania, boala hemoroidala are o larga raspandire, apreciata in statistici la 15-20% din populatie, ceea ce imprima un caracter social acestei boli.
hemoroizi 16.09.2014  - hemoroizi 16 - Hemoroizii, o problema …mondiala

Multi bolnavi trateaza boala cu jena si nu merg la medic, incercand sa ignore sau sa trateze “in casa” simptomele.
De cele mai multe ori, aceasta se agraveaza intrucat se prefera automedicatia si nu se consulta doctorul decat in faza finala a acestei boli. De asemenea, exista persoane care ignora prezenta hemoroizilor si care se expun riscului de a se produce o fistulizare locala, ceea ce conduce adesea la operatii chirurgicale cu rezultatul “anus contra naturii” – deloc confortabil – iar in alte cazuri apare chiar cancerul anal.

Pentru mentinerea igienei zilnice atat de necesara in cazul acestei afectiuni, va recomandam sa folositi servetele umede pentru hemoroizi – solutia cea mai practica pentru acest gen de afectiuni. Mentinerea igienei locale si tratamentul paliativ sunt o necesitate pe termen lung.
Servetelele umede pentru hemoroizi amelioreaza durerea si starea de disconfort pentru ca reduc inflamatia si iritatia zonei datorita proprietatilor astringente, antiinflamatoare hidratante si emoliente.

Acestea sunt recomandate persoanelor care sufera de hemoroizi si fisuri anale necomplicate precum si femeilor care manifesta dureri perianale imediat dupa nastere.

Conform specialistilor, boala hemoroidala este o afectiune pe viata si este indicat sa se faca profilaxie – sa se ia masuri pentru prevenirea aparitiei si raspandirii bolii.

Este foarte important sa mergeti la medic. Medicul va va face un consult si va va indica tratamentul necesar.
Hemoroizii provoaca dureri intense din cauza inervatiei puternice a zonei rectale.
Apar mai des la persoane cu varste cuprinse intre 30 si 60 de ani.
Mai mult de 90% dintre femeile gravide si proaspetele mamici sufera de hemoroizi.
Terenul ereditar joaca un rol important in incidenta acestei boli; hemoroizii pot aparea atat ca predispozitie constitutionala cat si ca o consecinta a altor boli (ciroza, colita, sarcina etc.).
Tratamentul medicamentos nu este curativ.
In cazul acestei boli, igiena este esentiala!

Pentru alte sfaturi medicale, pentru consultatii si investigatii, pentru inscrierea la medicul de familie sau pentru un contract de medicina muncii va asteptam cu profesionalism si cel mai bun raport intre servicii si tarife.Soliciati informatii la office@alexis-medical.ro sau la telefon 0744.488.735 / 0752.030.439 / 0752.190.151

Scrie-ne opinia ta

Adresa dvs. de e-mail nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *